Especials 27/08/2012

Pelegrí no anirà a la manifestació de la Diada perquè creu que institucions i partits n'han de quedar al marge

El conseller d'Agricultura i membre d'Unió respecta la postura de Castellà i Ortega d'assistir-hi a títol personal

Acn
2 min
ELS REPTES DEL CAMP CATALÀ 
 El conseller Josep Maria Pelegrí al seu despatx del departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

BarcelonaJosep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat i membre d'Unió Democràtica de Catalunya, ha manifestat aquest dilluns que no té previst assistir a la manifestació a favor de la independència de Catalunya convocada per l'Assemblea Nacional Catalana per a l'Onze de Setembre i ha argumentat que, al seu parer, institucions i partits n'han de quedar al marge per no posar ombres al protagonisme de la societat civil.

En declaracions a Catalunya Ràdio també ha dit que a la manifestació hi haurà algunes pancartes –ha concretat la d'ICV– que mostraran lemes contraris a l'acció de Govern, amb la qual cosa, ha dit, seria un contrasentit que hi anés. El conseller Pelegrí s'ha mostrat respectuós amb el fet que altres membres del seu partit, com ara el director d'Universitats, Antoni Castellà, o la mateixa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, hagin mostrat la voluntat d'assistir a la manifestació a títol personal. De la mateixa manera, ha demanat que es respectin les opinions que, com la seva, no coincideixen amb aquestes.

A parer de Pelegrí, partits, institucions i Govern haurien de quedar "al marge" de la manifestació perquè l'executiu té "un full de ruta marcat", mentre que l'ANC i Òmnium Cultural plantegen "altres temes". A més, dins de la manifestació "s'ha explicat" que hi haurà "persones, partits, institucions o organitzacions" que faran "un plantejament que no s'adiu al que es planteja com a lema propi de la mateixa manifestació". ICV ha anunciat que la pancarta que mostrarà durant la manifestació es mostrarà contrària a les retallades que està fent el Govern.

Pelegrí ha subratllat aquesta manca d'"unitat" i ha explicat que, per això, "no tenia previst assistir-hi". I ha afegit: "Val la pena que la societat civil s'expressi al marge de les institucions".

stats