Contingut patrocinat
Especials 20/06/2023

Rostre radiant, també a l’estiu

L’estrès del dia a dia, la genètica, les rutines de cura o l’alimentació són alguns dels factors que influeixen en la pell facial. És important que cuidem aquests aspectes durant tot l’any i especialment a l’estiu, quan la calor i el sol suposen tot un repte per al bon estat de la nostra dermis.

Redacció
3 min
L’estiu és una època de l’any crucial per al manteniment de la pell del rostre i escot.

La Dra. Isabel Mayo, experta en estètica i rejoveniment ocular i facial de la clínica IMO Grup Miranza, ens dona alguns consells per tenir una bona cura de la nostra pell.

Objectius: hidratació i lluminositat

L’estiu és una època de l’any crucial per al manteniment de la pell del rostre i l'escot. Això es deu, principalment, als danys que l’exposició solar i la calor poden arribar a causar. Probablement, els més habituals són la deshidratació i l’aparició d’arrugues o taques cutànies. Per això és important que puguem prevenir i mitigar, en la mesura del possible, aquests efectes indesitjats, amb tractaments que ens ajudin a protegir-la i millorar-ne l’aspecte. «El primer consell és que protegim la pell amb una crema solar amb un factor de fotoprotecció SPF 50. Si, a més, desitgem hidratar, prevenir danys i millorar l’aspecte de la pell, una de les millors opcions és fer-nos un tractament amb skinboosters, unes microinjeccions d’àcid hialurònic que hidraten la pell a fons», explica la Dra. Mayo. Es tracta d’una teràpia que pot dur-se a terme còmodament a la consulta, en uns minuts i que no deixa marques visibles. El resultat es pot apreciar en uns dies i ja podrem notar una pell més lluminosa i elàstica, amb les arrugues atenuades. Un altre tractament molt demandat, que també es duu a terme a la consulta i millora l’aspecte de la nostra pell, és la mesoteràpia facial: «Consisteix a aplicar microinfiltracions d’un còctel de substàncies, entre elles l’àcid hialurònic, que revitalitzen la pell», afegeix l’especialista.

Si, a més, busquem combatre la flacciditat cutània, els nostres grans aliats són els inductors de col·lagen, que poden complementar-se amb Ultherapy (ultrasons amb resultats similars a un lífting quirúrgic). Aquestes tècniques, aclareix la Dra. Mayo, «ofereixen resultats que poden apreciar-se a partir de les tres setmanes i fins als tres mesos de la seva aplicació. Principalment, aquest tractament tiba la pell i estimula la producció de col·lagen per renovar-la i tonificar-la des de l’interior».

La Dra. Isabel Mayo, experta en estètica i rejoveniment ocular i facial de la clínica IMO Grup Miranza.

D’altra banda, en època estival també podem restaurar el volum perdut en certes zones del rostre (per exemple, les ulleres) o millorar l’aspecte d’algunes arrugues amb substàncies de farciment d’àcid hialurònic o amb els mateixos inductors de col·lagen amb efecte voluminitzador. Tal com matisa l’experta, «amb aquests tractaments aconseguim activar la producció natural de col·lagen i elastina, i dotem la pell de textura, revitalitzant-ne l’aspecte, difuminant les arrugues i millorant la definició de contorns i volums”.

Així mateix, la toxina botulínica és un altre tractament de medicina estètica que persegueix minimitzar o eliminar les arrugues, revitalitzant l’aspecte de la pell del rostre. Sol aplicar-se en la zona superior de la cara i, segons l’experiència de l’especialista, «és un dels tractaments que fem amb més freqüència i, cada vegada, des d’edats més primerenques, ja que, aplicat precoçment, té un efecte preventiu enfront de l’aparició de les primeres arrugues».

Tots aquests tractaments es duen a terme a la consulta, de forma mínimament invasiva, sense marques visibles, i permeten que el pacient pugui tornar a la seva activitat diària immediatament. «D’altra banda, són teràpies que, dutes a terme per mans expertes, busquen dotar el rostre d’harmonia i naturalitat, respectant les faccions de la persona que tractem perquè sempre se senti ella mateixa en finalitzar-les», conclou la Dra. Mayo.

I després de l'estiu...

Després dels mesos d’estiu, idealment a partir de l’octubre, quan ja disminueix la intensitat solar, podem posar a punt de nou la pell del rostre i tractar les possibles noves taques, arrugues i la pèrdua de vitalitat, així com la flacciditat.

A més de tots els tractaments esmentats, és moment d’afegir-ne uns altres, que també poden dur-se a terme a la consulta, com ara els següents:

1. La llum per pulsació intensa (IPL) revitalitza, dona lluminositat i unifica el to de la pell. És ideal per a taques, arrugues fines, enrogiments o pells apagades i desvitalitzades.

2. El làser CO2 permet corregir cicatrius, eliminar arrugues, tibar la pell i millorar les taques i els porus.

3. Els pílings faciliten la generació de cèl·lules noves després de l’aplicació de productes químics que provoquen la descamació i eliminació de les capes cutànies superficials. Així, es combaten alguns tipus d’arrugues i defectes cutanis superficials i es millora la qualitat i l’aspecte de la pell.

IMO Grup Miranza www.imo.cat Tel. 93 400 07 00

stats