Síria
Especials 29/05/2012

Sense pla B per al conflicte a Síria

Kofi Annan aterra a Damasc amb les mateixes solucions que al març, però amb 2.000 víctimes civils més i una matança documentada

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Nens denunciant la inacció de l'ONU. / SHAAM NEWS NETWORK / AFP

BarcelonaL'enviat especial per a Síria de les Nacions Unides i la Lliga Àrab, Kofi Annan, aterrava un dissabte 10 de març a Síria amb tots els honors. Esperançat, es reunia amb el president sirià, Baixar al-Assad, i li proposava un pla de sis punts per acabar amb el conflicte al país. Però ja llavors reconeixia que la seva missió per ajudar els sirians "anava per llarg".

Dos mesos i mig més tard, amb 2.000 civils morts més i una matança documentada pels observadors de l'ONU, la situació es repeteix aquest dimarts. Annan té previst reunir-se amb Al-Assad per parlar de sis punts d'un pla de pau demostradament obsolet –des del 12 d'abril hi ha en vigor un alto el foc que s'ha violat sistemàticament– i conscient que els seus intents diplomàtics per acabar amb la violència xoquen amb la intransigència permanent del règim. La comunitat internacional no té un pla B per al conflicte a Síria.

Podeu llegir la resta de l'article a l'ARA Premium.

stats