RENDA 2018
Especials 26/04/2019

Tens dubtes sobre la declaració de la renda? Els gestors administratius te’ls resolen

Concha Forteza, experta fiscal del Col·legi Oficial de Gestors Administratius, respondrà a les preguntes dels lectors

2 min
Edifici de l'Agència Tributària de l'Estat, a la plaça Letamendi de Barcelona / FRANCESC MELCION

Estem en ple període de confirmar l’esborrany de la declaració de la renda i tenim de temps fins a l’1 de juliol, que és quan es tanca la campanya, o fins al 26 de juny si el resultat és a ingressar amb domiciliació en un compte. Si preferim rebre atenció personalment, des del 9 de maig ja es pot demanar cita prèvia per anar a alguna de les oficines de l’Agència Tributària.

L’Agència Tributària calcula que a Catalunya es presentaran 3,5 milions de declaracions i que set de cada deu sortiran a retornar. En definitiva, estem en plena campanya de la renda i això sovint vol dir dubtes.

¿Jo estic obligat a declarar? A part del salari he tingut altres ingressos, ¿com ho haig de fer? Amb la parella no estem casats però ¿podem triar fer-la conjunta o separada? I com ens anirà millor? I si tenim fills? Quines despeses puc deduir? A vegades, fins i tot, els dubtes són logístics. ¿Es pot fer tot el procés sencer per via telemàtica? ¿Em poden atendre només per telèfon, també per cobrar o pagar?

Per solucionar tots aquests interrogants i qualsevol que pugui sorgir, el Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya (COGAC) es posa a disposició dels lectors de l'ARA. Concha Forteza, gran experta fiscal i membre de la junta de govern del COGAC, respondrà a totes les preguntes que li formulin els lectors.

Com s'hi pot participar? Només cal que envieu la vostra pregunta per correu electrònic a l'adreça mtomas@ara.cat, abans del dissabte 11 de maig, que és quan es tancarà la recepció de consultes. El dimecres 15 de maig, en aquest mateix espai a la portada de la web, publicarem les respostes facilitades per Concha Forteza als diferents dubtes plantejats.

stats