MUNDIAL 2014

Joachim Löw: "Qui pensi que l'Argentina és només Messi, és que no ha vist l'Argentina"

El seleccionador alemany diu que si perd la final, no serà un fracàs

El seleccionador d'Alemanya Joachim Low ha dit en la roda de premsa prèvia a la final del Mundial que si Alemanya perd no serà un fracàs. "Per mi no és el desafiament més gran que he tingut en la meva vida. En els últims anys hem progressat i si ens guanyen, res s'enfonsarà. El futbol alemany té un futur".

El seleccionador alemany ha puntualitzat que l'Argentina no és només Leo Messi. "Aquest equip no és només Messi. Hi ha jugadors com Di María, Higuaín, Agüero .. No depèn només de Messi. És veritat que Messi pot decidir un partit. Però aquest equip està molt més organitzat i això és el que ha demostrat en el mundial. Hi haurà molta lluita. Qui pensi que l'Argentina és només Messi és que no ha vist Argentina", ha subratllat.

Low està preparat per a qualsevol situació que plantegi l'equip sud-americà a la final. "Argentina voldrà la pilota i després atacar. Tenim la confiança necessària i sabem la fortalesa d'Argentina. Tenim respecte però si podem mantenir el nostre nivell podrem aconseguir-ho. Hem vist que Argentina ha canviat un parell de coses durant el Mundial. Nosaltres també, Argentina pot jugar dos estils. Amb molta pressió i després atacar. Altra és retrocedir i aguantar. Tenen una gran defensa i de mig camp endavant té homes capaços de fer una transició molt ràpida. Han demostrat que poden ser estables amb 8 o 9 jugadors enrere i després contraatacar. Però també sortir des del principi cap a l'atac ", ha indicat.

Sobre el nou estil del futbol alemany, Löw ha dit que "hi ha certa influència holandesa ja que hem viatjat i hem vist futbol internacional. Coses de Sud-amèrica, coses que puguin tenir influència i d'Europa també, d'Espanya o d'Holanda. Holanda té jugadors meravellosos, té un ús extraordinari de l'espai. L'hem observat i el seu entrenament és excel · lent, potser tinguin més els millors jugadors a nivell individual d'Europa".