PRIMERA DIVISIÓ
Esports 21/12/2012

Un Madrid amb problemes visita el Màlaga en un nou duel entre Pellegrini i Mourinho

El tècnic portuguès recupera Benzema per visitar l'equip andalús, que mai ha derrotat els blancs des de la refundació de l'entitat el 1994

Efe
3 min

MadridEl Reial Madrid visitarà el Màlaga en un dels seus pitjors moments esportius de la temporada, a tretze punts del líder, el Barcelona, i amb la perspectiva del cara a cara que viuran els entrenadors José Mourinho i Manuel Pellegrini, tots dos amb diferents sensacions quan està a punt d'acabar la primera volta.

Encara es recorden les declaracions encreuades entre dos tècnics que en algun moment han tingut algun tipus de relació amb el Reial Madrid. "Si el Madrid em fa fora, no aniré al Màlaga, sinó a un gran d'Itàlia o Anglaterra", va declarar Mourinho a la vigília d'un duel anterior entre els dos clubs. Però els temps han canviat. El Màlaga de Pellegrini marxa fort a la Lliga de Campions, amb el Porto a l'horitzó, i viu una bona temporada a la Lliga BBVA. Mentrestant, Mourinho viu preocupat pel mal campionat que està completant el seu equip. L'empat davant l'Espanyol de la passada jornada ha allunyat el Reial Madrid de la lluita pel títol. Almenys així ho va assegurar el seu entrenador després del partit, quan va dir que la Lliga estava "pràcticament perduda". Mourinho, però, vol que els seus homes tinguin dignitat i almenys recuperin el pols al torneig de la regularitat.

No obstant això, la realitat és que ja han perdut més punts que en tota la temporada passada. Això és un fet, i per això, el Màlaga de Pellegrini, encara que no podrà provocar que Mourinho abandoni el club perquè Florentino Pérez confia en ell, si que pot amargar les vacances del tècnic portuguès. En cas de derrota, la corda que envolta el seu coll s'estrenyeria una mica més. Perquè això no passi, el portuguès haurà de trobar un substitut a Fabio Coentrao, que no ha pogut ser convocat per lesió. Nacho González sembla l'opció més natural, encara que Álvaro Arbeloa podria jugar a l'esquerra i Sergio Ramos, a la dreta, amb Ricardo Carvalho i Pepe al centre de la defensa.

La millor notícia per a Mourinho serà el retorn del davanter Karim Benzema, ja recuperat de la lesió que va patir durant el partit de Copa que va jugar contra el Celta de Vigo. El francès estarà a la punta d'atac per intentar marcar gols i apuntalar el projecte del seu entrenador.

Pel que fa al Màlaga, que mai ha guanyat els blancs des de la seva refundació el 1994, buscarà un triomf que li permeti afermar-se en el quart lloc de la Lliga davant un rival "tocat" per la seva última "ensopegada" (2-2 amb Espanyol ), que li ha posat gairebé impossible la seva lluita pel títol. L'equip malagueny vol prolongar el seu bon moment després de la victòria de la passada jornada contra el Sevilla i no hauria d'acusar l'esforç de la Copa del Rei, després de jugar dimarts passat contra l'Eibar en un camp enfangat i pesat. Llavors, el tècnic Manuel Pellegrini no va utilitzar set dels seus titulars. El tècnic xilè va reservar els defenses Jesús Gámez i Martín Demichelis, els migcampistes Joaquín Sánchez i Eliseu Pereira, i els davanters Francisco Alarcón "Isco" i Roque Santa Cruz, entre d'altres.

En la defensa, el tècnic xilè tindrà una baixa significativa, la del brasiler Weligton, sancionat, de manera que probablement Sergio Sánchez serà el seu substitut al centre de la defensa. En la convocatòria, la novetat és el central nord-americà Onyewu, que entra pel migcampista José Recio.

La llista completa de Pellegrini la formen els porters Caballero i Kameni, els defenses Gámez, Sergio Sánchez, Demichelis, Onyewu i Monreal, els migcampistes Joaquín, Camacho, Portillo, Iturra, Duda i Eliseu, i els davanters Santa Creu, Saviola, Buonanotte, Sebastián Fernández i Isco.

Alineacions probables:

Màlaga: Caballero, Gámez, Sergio Sánchez, Demichelis, Monreal, Eliseu, Camacho, Portillo, Isco, Joaquín i Santa Cruz.

Reial Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Nacho, Xabi Alonso, Khedira, Di María, Özil, Cristiano, Benzema.

Àrbitre: González González (Comitè Illes Balears).

Estadi: La Rosaleda.

Hora: 20.00.

stats