Ciclisme
Esports23/03/2021

Andreas Kron, primer líder de la Volta

ARA

BarcelonaEl danès Andreas Kron és el primer líder de la Volta a Catalunya. El jove corredor de l’equip Lotto-Soudal es va imposar a Calella a tres companys d’escapada: Luis León Sánchez (Astana), Remi Rochas (Cofidis) i Lennard Kamma (Bora-Hansgrohe). Els quatre ciclistes van agafar avantatge amb el gran grup durant l’ascensió al Collsacreu, port de tercera categoria situat a 17 quilòmetres de la línia d’arribada. En van tenir prou amb un màxim de 40 segons de marge per disputar-se la victòria d’etapa. Al final, el gran grup va entrar a la meta amb 16 segons de retard, comandat pel neozelandès Deon Smith (BikeChange).

La primera jornada de la Volta no va ser precisament un tràmit. A més de la pujada a Collsacreu, els corredors van haver de superar el port de Santa Fe, al Montseny (primera categoria), i les Guilleries (segona), dos esculls que van exigir ciclistes del nivell de Chris Froome (Israel Start-up Nation), que va patir el ritme dels participants de l’equip Movistar. Al final, però, es va poder reenganxar al gran grup.

Cargando
No hay anuncios

Contrarellotge individual

L’etapa d’avui és una prova contrarellotge que comença i acaba a Banyoles. Poc menys de 20 quilòmetres de terreny pla que afavoriran els especialistes de la modalitat i que començaran a marcar diferències abans de l’arribada de l’alta muntanya.