Esports 23/03/2021

Andreas Kron, primer líder de la Volta

ARA
Andreas Kron celebrant el seu triomf d’etapa a Banyoles.

BarcelonaEl danès Andreas Kron és el primer líder de la Volta a Catalunya. El jove corredor de l’equip Lotto-Soudal es va imposar a Calella a tres companys d’escapada: Luis León Sánchez (Astana), Remi Rochas (Cofidis) i Lennard Kamma (Bora-Hansgrohe). Els quatre ciclistes van agafar avantatge amb el gran grup durant l’ascensió al Collsacreu, port de tercera categoria situat a 17 quilòmetres de la línia d’arribada. En van tenir prou amb un màxim de 40 segons de marge per disputar-se la victòria d’etapa. Al final, el gran grup va entrar a la meta amb 16 segons de retard, comandat pel neozelandès Deon Smith (BikeChange).

La primera jornada de la Volta no va ser precisament un tràmit. A més de la pujada a Collsacreu, els corredors van haver de superar el port de Santa Fe, al Montseny (primera categoria), i les Guilleries (segona), dos esculls que van exigir ciclistes del nivell de Chris Froome (Israel Start-up Nation), que va patir el ritme dels participants de l’equip Movistar. Al final, però, es va poder reenganxar al gran grup.

Contrarellotge individual

L’etapa d’avui és una prova contrarellotge que comença i acaba a Banyoles. Poc menys de 20 quilòmetres de terreny pla que afavoriran els especialistes de la modalitat i que començaran a marcar diferències abans de l’arribada de l’alta muntanya.