BARÇA
Esports05/04/2015

Mathieu es vesteix d'heroi i el Barça supera el repte de Vigo (0-1)

El Barça no ha aconseguit trobar el seu millor joc durant uns primers 45 minuts molt complicats

T.p.

BarcelonaEl Barça s'ha endut els tres punts del camp del Celta (0-1) en un partit en què el joc no sempre ha acompanyat i en què el resultat ha estat el millor. Després de la golejada del Madrid contra el Granada, l'equip de Luis Enrique ha aconseguit guanyar i deixa els blancs lluny en la classificació, gràcies a una nova jugada d'estratègia. I gràcies al segon gol de Mathieu en dues jornades. La rematada del francès, als 75 minuts de joc, ha estat una alenada d'aire fresc quan el Barça no aconseguia trobar solucions.

Luis Enrique ha donat descans a Rakitic i ha fet jugar Rafinha en la seva tornada a Balaidos. A més, Mathieu ha jugat a la defensa al costat de Piqué. Els dos centrals, Piqué en defensa i Mathieu amb el gol, han estat clau. El Barça, però, no ha acabat de funcionar, amb greus problemes per donar continuïtat al joc. Durant un primer temps molt fluix, el líder, pressionat per la golejada del Madrid, ha perdut més de 30 pilotes, i ha facilitat les coses a un Celta ordenat amb les idees clares. Bravo, de fet, ha evitat el primer gol local amb una bona aturada, malgrat que el Barça també ha tingut bones ocasions, especialment quan Messi feia de les seves. Ara, Alves, fluix en defensa i sense projecció, i Adriano, sense gaire pes, no han aportat res per les bandes, amb Rafinha molt perdut i Busquets sense poder tapar tants espais.

Cargando
No hay anuncios

Messi tampoc ha acabat de tenir continuïtat, com el dia del Madrid, quan ja jugava amb un cop al peu. Ha fet tres jugades de nivell, però molt apartat de la punteria, no acabava de trobar companys de ball. Suárez, competitiu, ha cridat més l'atenció per intentar forçar faltes tirant-se a terra, i Neymar no ha aparegut fins al minut 5 de la segona part, quan ha marcat un gol magnífic que no ha pujat al marcador per un fora de joc inexistent. El partit del brasiler, en algun moment, ha estat desesperant.

A la segona part, Luis Enrique ha entès ràpidament que calia més control. Xavi ha entrat per un Rafinha superat pel partit, i l'equip ha controlat més el ritme de joc, tancant un Celta que durant 20 minuts ho ha passat malament. De mica en mica, però, el Celta ha anat trobant espais amb dues contres en què Piqué ha estat clau per evitar la rematada de Charles. Just després, Mathieu ha marcat un gol d'or, que ha servit per obrir el marcador i mantenir els quatre punts respecte al segon classificat. Just després del gol també, Iniesta, molt perdut, ha cedit el seu lloc a Pedro. Però fins al final el Barça ha fet una cosa bé: defensar el marcador. I una de malament: no portar perill en un partit decidit per l'heroi més anònim, Mathieu. Messi, als 91 minuts, ha disposat de l'única ocasió clara, però ha enviat la pilota al travesser.

Cargando

Al final, el Celta ha perdut els papers i Orellana ha vist la vermella directa per tirar un tros de gespa a la cara de Busquets. El migcampista ha vist la groga i serà baixa contra l'Almeria, però podrà jugar contra el Sevilla.