Futbol Femení
Esports Barça 01/05/2016

El Barça femení fa miques un Espanyol sense esma (7-1)

Amb tres gols en set minuts al primer temps, les blaugranes han encarrilat una golejada exagerada després del descans

L'alegria de les jugadores del Barça femení

Sant Joan DespíGolejada sense discussió del Barça femení en el derbi contra un Espanyol que en cap moment ha pogut oposar resistència a Sant Joan Despí. Les periquites, molt toves en defensa i desanimades per una segona volta molt fluixa en què només han sumat 3 punts de 30 possibles, han acabat humiliades amb un 7-1 que les allunya de les opcions de jugar la Copa de la Reina al final del curs. La victòria en paral·lel de l'Sporting de Huelva a València (1-2) deixa l'última plaça a vuit punts quan falten cinc jornades per acabar el campionat. El Barça, en canvi, manté la seva dinàmica positiva i segueix perseguint el líder, l'Athletic, a qui ja tenen a un punt.

La primera acció perillosa del partit, però, ha tingut protagonisme blanc-i-blau, amb un xut llunyà de Lombi. Un miratge, perquè en la següent jugada ja ha començat el setge blaugrana. Només l'encert sota pals d'Andrea Giménez ha impedit el gol blaugrana, sobretot en botes d'Alèxia Putellas. L'Espanyol ha aguantat les envestides locals com ha pogut, però era incapaç de connectar amb Lombi a la punta d'atac. Sense opció de contra, estava ofegat, condemnat a viure dins la seva àrea. I allà no ha sigut contundent i ha facilitat el joc ofensiu blaugrana. Olga Garcia ha sigut la més hàbil i al minut 33 ha obert el marcador, amb un xut col·locat que posava l'1-0. Un minut després, la davantera ha repetit i ha ampliat diferències. L'últim cop moral del primer temps ha arribat amb el penal comès per Inés San Juan sobre Mariona Caldentey, que ha transformat Jennifer Hermoso.

Amb el 3-0, la segona meitat ha arrencat amb la incògnita de fins a quin punt mantindria la intensitat el Barça i quin marge de reacció tindria l'Espanyol. Dues dianes més de Jennifer Hermoso, de cap i amb una definició plàcida des de l'àrea petita, han fet més sang. Sandra Hernández ha fet el sisè amb mitja hora de joc al davant.

En una falta lateral, Elba Vergés ha pogut retallar distàncies, amb un gol d'honor per a les periquites, que Alèxia Putellas, amb una suau vaselina, ha ensorrat minuts més tard i que ha servit per situar el 7-1 definitiu en el marcador.