Barça
Barça03/05/2011

El Barça arriba a la seva 7a final de la Champions

Els blaugranes han aixecat tres vegades la Champions (Wembley'92, París'06 i Roma'09) i han estat tres vegades subcampions (Berna'61, Sevilla'86 i Atenes'94)

BarcelonaEl Barça s'ha classificat per la seva setena final de la Champions de la història, just l'any que es compleix mig segle de la primera participació, a Berna, el 1961. En les sis edicions anteriors els blaugranes han aixecat tres vegades l'orelluda i han perdut en tres ocasions.

La primera final de la Copa d'Europa amb participació blaugrana es remunta a la temporada 1960-61, al Wankdorf Stadium de la localitat suïssa de Berna. El Barça va perdre contra el Benfica per 3-2. Kocsis havia avançat el Barça, però els portuguesos van remuntar amb tres gols. Czibor va poder escurçar distàncies, però els blaugranes no podrien empatar un partit que va passar a la història com 'la final dels pals', per les nombroses vegades que els culers van enviar la pilota a la fusta.

Cargando
No hay anuncios

El 1986, a Sevilla, el Barça jugaria la segona final, contra l'Steaua de Bucarest. Els blaugranes també perdrien, en aquest cas a la tanda de penals, després que la pròrroga hagués acabat amb 0 a 0.

En canvi, el 20 de maig de 1992, el Barça guanyaria la primera Champions. Seria a Londres, a l'estadi de Wembley, derrotant la Sampdoria de Gènova gràcies a un gol de Koeman al minut 111 de partit.

Cargando

El 1994, els blaugranes patirien una de les derrotes més doloroses, després de caure 4 a 0 a la final d'Atenes contra el Milan, en un partit que també significaria la mort del 'Dream Team' de Johan Cruyff.

Amb el canvi de segle els culers arribarien -i guanyarien- a dues finals més. La primera el 2006, a París, amb Rijkaard a la banqueta, superant l'Arsenal per 2-1 gràcies als gols d'Eto'o i Belletti. I l'última el 2009, a Roma, contra el Manchester United per 2 a 0, amb dianes d'Eto'o i Messi.

Cargando

Aquest 28 de maig de 2011, Barça i Manchester United es veuran novament les cares a la final de la màxima competició europea de clubs.