Barça
Esports Barça 20/07/2013

Tres malalties que han trasbalsat el Barça

Els sotracs mèdics d'Éric Abidal, Tito Vilanova i Pete Mickeal han sacsejat el club en els últims dos anys i mig

àlex Gozalbo
1 min
tito vilanova

BarcelonaEls sotracs mèdics d'Éric Abidal, Tito Vilanova i Pete Mickeal han trasbalsat el Barça en els últims dos anys i mig i han transformat la gestió dels equips de futbol i bàsquet en una successió d'imprevistos que han alterat qualsevol planificació, fent miques el full de ruta imaginat per l'entitat.

Éric Abidal

El 15 de març del 2011 es va fer l'anunci de la detecció del tumor al fetge d'Éric Abidal. Els metges van aconseguir extirpar el tumor al defensa francès, que va poder tornar a jugar uns mesos més tard. El 15 de març del 2012 el club blaugrana va comunicar que el futbolista hauria de ser sotmès a un trasplantament de fetge. Repassa la cronologia.

Tito Vilanova

El 22 de novembre del 2011 el Barça va comunicar que Tito Vilanova, aleshores entrenador ajudant de Pep Guardiola, tenia un tumor a la glàndula paròtide i hauria de ser operat d'urgència a l'Hospital de la Vall d'Hebron. El tècnic es va recuperar i va ser escollit per dirigir el primer equip blaugrana, però el 19 de desembre del 2012 el club va anunciar que havia recaigut i s'havia d'apartar temporalment de la banqueta. El tercer sotrac va arribar aquest divendres, quan la salut de Tito Vilanova va empitjorar i es veure obligat a abandonar el seu càrrec. Repassa la cronologia.

Pete Mickeal

El 19 de febrer del 2011 el Barça de bàsquet va informar que Pete Mickeal es perdria el que restava de temporada per culpa d'un tromboembolisme pulmonar. L'aler nord-americà va poder recuperar-se, però el 25 de març del 2013 la malaltia es va reproduir. El 30 d'abril del 2013 el jugador va anunciar que marxava als Estats Units per tractar-se.

stats