Barça
Esports Barça 13/03/2012

Sala i Martín creu que Rosell "és víctima de les seves paraules" quan gestiona

El que va ser tresorer del Barça en l'era Laporta acusa Rosell de "no fer res" tot i haver criticat la gestió de Laporta durant la campanya electoral, i parla dels terrenys de Viladecans, el projecte del Miniestadi i la 'due diligence'

Efe
2 min
XAVIERSALA I MARTÍN:   "Hi ha dues constants al món: la velocitat de la llum i el dèficit fiscal català"

BarcelonaL'exdirectiu blaugrana Xavier Sala i Martín no creu que la gestió de l'actual president del FC Barcelona, Sandro Rosell, sigui conservadora, sinó que la considera "víctima de les seves paraules". "Es va passar tota la campanya parlant que tot el que va fer Joan Laporta estava malament, i anys acusant-lo de no fer bé les coses, i quan ha arribat a la presidència no ha pogut fer res", ha assenyalat en una entrevista que ha concedit a l'agència Efe.

Per Sala i Martín, l'actual directiva és ostatge de les seves paraules per haver criticat Laporta quan la junta de l'expresident va projectar grans projectes, com la requalificació del Miniestadi o la Ciutat del Soci als terrenys que va comprar a Viladecans (Baix Llobregat). "Per l'actual junta, els terrenys del Miniestadi ara valen zero, mentre que la junta de Laporta va aconseguir una requalificació amb l'administració per la qual hauria pogut obtenir 250 milions euros. Per tant, nosaltres vam deixar el Mini amb un valor de 250 milions i ara continua buit i amb valor zero", ha detallat.

"Ara Rosell es troba víctima de les seves paraules. Va fer campanya criticant-ho tot i ara no fa res", ha afegit Sala i Martín, que també ha abordat el megacomplex que tenia projectat edificar el Barça a Viladecans, en què també comptava amb el vistiplau de l'administració local. "La idea a Viladecans era construir una Ciutat del Soci, i teníem l'OK municipal. Vam comprar els terrenys a preu d'expropiació i ara la junta ha decidit no construir-hi perquè diu que no es pot i ha devaluat el preu. La responsabilitat és de l'actual junta, no nostra", ha assenyalat.

La idea de l'anterior directiva va ser arribar al milió de socis, però per a això havia de generar altres ofertes, ja que tenia una quota limitada per al Camp Nou. El primer projecte havia de ser Viladecans, però el Barça de Joan Laporta comptava amb la idea d'expandir-lo arreu del món.

Per això el club va parlar amb diverses entitats, fins i tot amb Sands Corporation, propietat del magnat Sheldon Adelson, que projecta construir a Espanya el complex Eurovegas, emulant els ja existents a Las Vegas i Macau. "Amb aquell projecte volíem donar valor al Barça. Ara ells han decidit devaluar els terrenys i no construir-hi. Tenen el dret a no fer-ho perquè tenen una visió petiteta, del Barça petit de tota la vida, per als de sempre. Nosaltres vam tenir una visió més universal", ha declarat. "Si ells han volgut devaluar els terrenys no ha sigut per culpa de la llei, ja que l'Ajuntament volia construir i ara la Generalitat està per la labor d'edificar, si existeix l'opció d'Eurovegas, a la mateixa zona", ha assenyalat.

L'enclavament per a la construcció del megaprojecte de Las Vegas a Europa, en el cas que la ciutat elegida sigui Barcelona, no és clar que afecti els terrenys que té el Barça a la zona de Viladecans, concretament els comprats per l'anterior directiva. "Encara es desconeix tot, encara que el secretari de la junta (Toni Freixa) sembla que té més informació que ningú i creu que en els terrenys que vam comprar només es podran plantar carxofes", ha conclòs.

stats