Bàsquet - Lliga Endesa
Bàsquet / ACB03/04/2022

Un líder en forma i amb el cap fred (74-86)

El Barça recupera 8 punts a la pista d'un MoraBanc Andorra massa nerviós per la seva classificació

BarcelonaEl Barça va tancar una altra setmana de tres partits amb una victòria a la pista del MoraBanc Andorra (74-86). L'equip blaugrana va recuperar un desavantatge de 8 punts en un partit marcat pel desencert en els tirs de camp i pels nervis d'un conjunt local que no passa pel millor moment. El líder de la competició va saber mantenir la concentració. Kyle Kuric, que va anotar 9 dels seus 14 punts en l'últim quart, i Dante Exum, que en va sumar 14, van ser els millors jugadors blaugranes.

"L'Andorra està lluitant per la seva vida i sabíem que ens esperava un partit difícil. Els jugadors han començat el partit freds i insegurs, però durant la segona meitat han fet un pas endavant. A més, hem millorat en el llançament exterior. La victòria és important. Al final hem sigut consistents a les dues parts de la pista", va analitzar Sarunas Jasikevicius. L'entrenador lituà va tornar a tenir les baixes de Rokas Jokubaitis, Cory Higgins, Brandon Davies i Pierre Oriola.

Cargando
No hay anuncios

El MoraBanc Andorra està vivint una temporada difícil. Poc acostumat a ocupar les últimes posicions de la classificació, l'equip del Principat lluita per evitar el descens a la LEB Or. Les victòries de l'Urbas Fuenlabrada i el Monbus Obradoiro deixen el conjunt entrenat per David Eudal en una situació complicada. El debut de Yannick Franke no va tenir l'impacte esperat i Clevin Hannah va acabar desqualificat.

Els punts de David Jelinek i Codi Miller-McIntyre van impulsar l'anotació del MoraBanc Andorra durant un primer tram de partit en què l'equip local va assolir una diferència de 8 punts (23-15). La reacció visitant va arribar des de la defensa. El Barça va aixecar el nivell físic del partit i va començar a dominar el ritme del joc. El conjunt blaugrana va capgirar el marcador gràcies a un parcial de 2-16 (25-31). El domini en el rebot va ser clau, però la falta d'encert en el tir exterior va evitar un desequilibri superior. El matx va arribar obert al descans (32-35).

Cargando

Kuric, decisiu

El pas pel vestidor va desconcentrar el MoraBanc Andorra, que va començar el tercer quart encaixant un parcial de 0-10 (32-45). L'equip local va reaccionar ajustant el marcador (50-54), però el seu esforç sempre va anar lligat a accions de coratge. La defensa de Codi Miller-McIntyre va treure de polleguera els directors de joc culers i els àrbitres van tenir problemes per mantenir controlat el joc. El partit es va trencar definitivament l'últim quart, quan el Barça va mantenir el cap fred contra un rival superat per la situació. Els punts de Kyle Kuric en un moment decisiu van aportar oxigen a un conjunt blaugrana que va fer créixer la diferència fins a 20 punts. "Hem sabut trobar bones opcions durant l'últim quart i ens ha fet guanyar el partit. Ha sigut un partit molt dur, però hem sabut millorar el rendiment. El calendari és molt dur i aquesta part de la temporada és molt difícil", va dir l'escorta nord-americà.