Bàsquet - Eurolliga

Un clàssic cruel ensorra el Barça a Belgrad (83-86)

El Madrid remunta 13 punts i deixa l'equip blaugrana sense la segona final d'Eurolliga consecutiva

BelgradDesprés de cinc victòries consecutives contra el Reial Madrid, el Barça va patir una derrota en l'escenari més injust. L'equip blaugrana va malbaratar una diferència de 13 punts i es va quedar sense repetir presència a la final de l'Eurolliga (83-86). Una segona part plena d'errades va provocar una decepció culer molt inesperada.

El Barça i el Madrid ja s’havien enfrontat tres vegades en una final four. Els últims dos precedents se’ls havia endut l’equip blanc. El més dolorós va ser el de Milà el 2014, quan el conjunt blaugrana va perdre per 38 punts de diferència. Els catalans van trigar un grapat d’anys a tornar a classificar-se entre els quatre millors d’Europa, però últimament, des de l'arribada de Sarunas Jasikevicius, tenien apamat l'etern rival.

Cargando
No hay anuncios
Ambient previ a l''Stark Arena'

This browser does not support the video element.

El bon partit de Nikola Mirotic (26 punts i 12 rebots) es va quedar sense premi a Belgrad, on el Reial Madrid va saber renéixer de les cendres per aconseguir una victòria de gran mèrit. L'actuació de Fabien Causeur, que va anotar 18 punts, va enfonsar un Barça que no va saber reaccionar quan es va veure en un escenari advers. Un tercer quart nefast va posar fi a les opcions d'un conjunt que va trobar a faltar més aportació d'alguns jugadors clau.

Cargando

Sarunas Jasikevicius, que va apostar per Cory Higgins i Dante Exum a la convocatòria, va descartar Pierre Oriola i Sergi Martínez per jugar contra el Madrid. Pablo Laso va sorprendre començant la semifinal amb Guerschon Yabusele com a pivot. El francès va anotar 10 punts en uns primers cinc minuts en què el Reial Madrid va tenir la iniciativa tàctica (8-14). La lesió de Nigel Williams-Goss, que no va durar ni un minut sobre el parquet, va alterar el pla de partit de l’entrenador basc. El Barça va saber mantenir l’ordre en el joc i va utilitzar el rebot per començar a controlar el ritme. Un parcial de 7-0 va redibuixar l’escenari a Belgrad (15-14).

Després d’un primer període igualat (19-19), el Madrid va aprofitar les rotacions del Barça per obrir una petita escletxa en el marcador (20-25). La irrupció de Brandon Davies va servir per reconduir la situació. La de Nikola Mirotic, que va sumar 14 punts en 14 minuts, per agafar la iniciativa. L’equip blaugrana va tancar el segon quart amb un parcial d’11-1 que va espantar un rival que sovint va trobar a faltar regularitat i que es va desconcentrar amb el criteri arbitral. Els pocs efectius a la posició de base no el van ajudar a imposar el seu estil i, sense encert des de la línia de tres punts, les seves opcions d’èxit van baixar. El conjunt català va exhibir una bona selecció de tir i fiabilitat en una primera meitat en què tan sols va perdre tres pilotes (45-34).

Cargando

La diferència del Barça va augmentar fins als 13 punts a l’inici del tercer període (47-34). Quan es va veure contra les cordes és quan va aparèixer la millor versió d’un Reial Madrid que va tirar de caràcter per augmentar la producció ofensiva i rebaixar l’eufòria culer. El joc de l’equip blaugrana es va tornar previsible i es va quedar sense anotació. El parcial preocupant del tercer quart va ser d’11-26 (56-60).

Cargando

Les alarmes es van disparar definitivament quan el Barça es va veure amb un desavantatge de set punts a sis minuts del final (61-68). Nikola Mirotic es va carregar l’equip a l’esquena, però el Madrid es va mantenir ferm. Dos triples de Nico Laprovittola van reflotar la moral del conjunt català, que va empatar el marcador a 2:43 minuts del final (75-75). Cinc punts consecutius de Fabien Causeur van tornar a complicar l’escenari (75-80).

Tot i l'esforç del Barça, el Madrid va saber mantenir el cap fred per assegurar-se la victòria. Sergi Llull, que va acabar anotant 15 punts, va tenir un paper protagonista en un tram final en què l'equip blaugrana no va prendre bones decisions. Errades a l'hora d'assegurar el rebot, llançaments taponats i males opcions de tir van condemnar un conjunt català que va intentar forçar la pròrroga amb un triple a la desesperada de Mirotic des del centre del camp.

Cargando

Micic, un jugador diferent

Els aficionats del Barça hi van deixar la veu a la graderia de l’Stark Arena, on els grecs van ser majoria. El seu equip, l’Oympiacos, va perdre contra el vigent campió, l’Anadolu Efes (74-77). Un gran triple de Vasilije Micic a l’últim segon va deixar amb un pam de nas el conjunt entrenat per Georgios Barztokas.

Cargando

La primera semifinal va ser una batalla d’estils. L’Oympiacos va apostar pels tirs de dos, mentre que l’Anadolu Efes va utilitzar la línia de tres punts per sumar amb continuïtat. Impulsat per un joc molt físic i una defensa antològica, l’equip grec va arribar a tenir set punts d’avantatge contra un conjunt turc que va haver d’apujar el nivell atlètic. Quan ho va fer, va dominar el marcador i es va assegurar una bona renda per a un tram final ajustat (48-59). El partit va arribar empatat a l’última jugada, quan Micic va anotar un triple inversemblant gairebé sobre la botzina.