BÀSQUET
Esports Bàsquet 28/11/2013

Pete Mickeal: "La meva idea és tornar a jugar al desembre"

L'exjugador del Barça de bàsquet ha assegurat a la Cadena COPE que està totalment recuperat de la tromboembòlia pulmonar de la que va recaure el març passat

Efe
2 min
Pete Mickeal, a la sala de premsa

BarcelonaL'exjugador del Barça de bàsquet Pete Mickeal ha assegurat estar totalment recuperat de la tromboembòlia pulmonar que el va deixar per segon cop fora de les pistes la temporada passada i ha anunciat la seva decisió de tornar a l'activitat professional abans que acabi aquest any.

"La meva idea és tornar a jugar al desembre. He rebut diverses ofertes d'equips que juguen a l'Eurolliga i a la NBA, però no era el moment adequat. En les properes setmanes estaré llest per rebre ofertes. El meu metge diu que ja estic preparat per tornar al cent per cent", ha manifestat en declaracions a la Cadena COPE.

Mickeal, que es troba actualment a Miami, explica que al matí s'entrena dues hores cinc dies a la setmana, i a la tarda fa "un dur treball de recuperació".

"Estic en bona forma, fort, sa i estic bé de pes. Em sento molt bé", assegura Mickeal, que encara recorda les sensacions que va tenir quan va recaure de la seva malaltia el març passat. "Va ser una sensació de 'déjà vu', vaig reconèixer el problema immediatament. Vaig saber que tenia un problema abans que els metges el diagnostiquessin perquè ja l' havia tingut abans, coneixia la sensació", explica.

Mickeal creu que va recaure de la tromboembòlia perquè va precipitar la seva reaparició la primera vegada: "En sis mesos estava preparat per entrenar i no es pot tornar tan ràpid. Necessito un mínim d'entre vuit i deu mesos per assegurar-me que el meu cos i la meva sang estan prou sans per tornar a jugar". Aquesta vegada l'aler nord-americà ha escoltat els metges i se sotmet a revisions mèdiques periòdiques.

Sobre tornar a jugar, Mickeal afirma: "Tinc molt bones opcions, potser a Espanya, però hi ha altres països com Turquia", apunta. Dels Sixers de la NBA, diu que l'oferta li va arribar "massa aviat" i qualifica de "rumor" el suposat interès del Reial Madrid. Això sí, agraeix al president del Baskonia, Josean Querejeta, que li hagi ofert la possibilitat de tornar a Vitòria. "Ell va ser el primer que em va fer una oferta. Mai se sap. Si em fa l'oferta al desembre, potser vaig cap allà", afirma Pete Mickeal que, en qualsevol cas, no oblida que els millors anys de la seva carrera els va viure al Barça, a les ordres de Xavi Pascual.

"Per a mi, Xavi és més que bàsquet. És una gran persona i un gran entrenador. He gaudit jugant per a ell i tenim una gran relació a dins i a fora de la pista. És el millor entrenador per al Barça, per liderar l'equip", conclou.

stats