FUTBOL
Esports Futbol 05/06/2019

El vicepresident de la Confederació Brasilera de Futbol posa en dubte la participació de Neymar a la Copa Amèrica

"No està en condicions psicològiques de disputar una Copa Amèrica", ha dit Noveletto

Efe
2 min
Neymar, durant un entrenament amb la selecció brasilera

Sao PauloEl vicepresident de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF), Francisco Noveletto, va posar aquest dimarts en dubte la participació del davanter Neymar a la Copa Amèrica, que començarà el 14 de juny i va alertar sobre un segon vídeo pel cas de violació de què va ser denunciat el davanter.

"Si Neymar juga, el Brasil és capaç de no guanyar [el títol]. Conec la premsa i sé que li estarà a sobre. Sortiran moltes més coses. Un amic meu de Rio de Janeiro m'ha dit que hi ha un altre vídeo", va declarar Noveletto al canal de televisió SBT.

El davanter del París Saint Germain i de la 'canarinha' va ser acusat per una dona de violació, una agressió sexual que segons la jove que va presentar la denúncia en una comissaria de São Paulo va tenir lloc el 15 de maig en un hotel de la capital francesa. Les autoritats i les parts involucrades en el cas no han revelat la identitat de la dona, però els mitjans locals asseguren que es tracta de la model brasilera Najila Trindade, de 26 anys i a qui Neymar va conèixer a través d'una xarxa social.

Per a Noveletto, el jugador "ja va deixar molt a desitjar en el Mundial" de Rússia 2018, quan el Brasil va ser eliminat als quarts de final per Bèlgica. "Si he d'apostar i tinc deu fitxes, jo aposto que ell no jugarà la Copa Amèrica. No està en condicions psicològiques de disputar una Copa Amèrica i enfrontar-se a un batalló de periodistes", va manifestar Noveletto.

D'acord amb el dirigent esportiu, l'eventual absència de Neymar a la Copa Amèrica no vindrà per part del seleccionador Tite i sí per decisió pròpia del jugador. De fet, seria "un bon negoci" tant per a Neymar com per a la CBF. "Ell no rendirà. Us imagineu aquesta càrrega emocional? Si ell no juga tothom hi acaba guanyant", ha afirmat Noveletto. El directiu, però, va aclarir que la seva opinió era personal i no a nom institucional de la CBF.

En canvi, aquest dimarts a França, on acompanya la selecció que participa en el Mundial Femení, el president de la CBF, Rogério Caboclo, va descartar que hi hagi la possibilitat que el jugador, per l'escàndol actual, no pugui jugar a la Copa Amèrica, que es disputarà al Brasil.

"Tenim total confiança en Neymar, sabem com és com a persona, com a home i com a esportista. La CBF té total confiança que tot s'aclarirà el més ràpid possible", ha apuntat Caboclo.

La Copa Amèrica, que es disputarà fins al 7 de juliol en cinc ciutats brasileres, començarà el 14 de juny a São Paulo quan l'amfitrió Brasil s'enfronti a l'estadi Morumbi al seu similar de Bolívia pel Grup A.

stats