Futbol

Mbappé esmicola la resistència del Reial Madrid al minut 93 (1-0)

El PSG passa per sobre dels blancs però només pot guanyar per la mínima

El Reial Madrid havia viatjat a París amb una única consigna: resistir. I ho va fer durant 93 minuts. Però el partit en durava 94. Un gol de Kylian Mbappé al descompte va servir per desmuntar la defensa blanca i donar avantatge al París Saint-Germain als vuitens de final de la Champions (1-0). Un gol que feia justícia al que s’havia vist sobre el terreny de joc, tot i que era insuficient per donar l’eliminatòria per tancada. El Bernabéu dictarà sentència d’aquí tres setmanes.

Va ser una derrota a la Champions, però una derrota per la mínima. I d’alguna manera els blancs la van celebrar, vist com havia anat el partit. Karim Benzema no estava al 100% i Ancelotti, quan planificava el matx, va preferir organitzar un equip rocós en defensa que es limités a buscar la velocitat de Vinicius per inquietar la porteria del PSG. Per als blancs, era gairebé més valuós no encaixar que no pas marcar a domicili. I més aquest any, on s’ha eliminat la norma que donava valor doble als gols a camp contrari.

Cargando
No hay anuncios

Però segurament el tècnic del Madrid no s’esperava que el PSG dominés el partit amb tanta força, fins al punt que va arribar a passar per sobre dels seus jugadors. Només la solvència defensiva d’homes com Militao, Alaba, Mendy i Casemiro, i l’actuació majestuosa de Courtois sota els pals, va impedir que la superioritat local es traduís en golejada. Benzema no va existir, Vinicius no va marxar mai en velocitat i dues peces clau al mig del camp com Modric i Kroos van passar totalment inadvertits.

Messi falla un penal

Neymar, que reapareixia després d’una lesió, no va jugar d’inici. El brasiler va entrar quan faltaven vint minuts i el PSG començava a posar-se nerviós, perquè atacava i atacava però no marcava cap gol. Mbappé i Messi van dur, fins aleshores, el pes de l’atac local. El davanter francès, que té tots els números de jugar a Madrid el curs vinent, va exhibir el seu potencial físic, però li havia faltat punteria en les rematades. Més o menys el mateix que Messi, qui per postres veia com Courtois li aturava un penal.

Cargando

Pochettino només va fer dos canvis, mentre que Ancelotti va intentar sacsejar l’equip fent entrar Lucas, Rodrygo, Hazard, Valverde i Bale. No va canviar gaire res. Fins al gol, els locals havien tingut quinze ocasions clares. En cinc d’aquestes, el porter belga del Madrid feia aturades de molt de mèrit. En canvi, Donnarumma no va haver de refusar ni una sola esfèrica en tot el matx. També és cert, però, que el PSG va caure molt sovint en accions individuals, renunciant a atacs col·lectius a canvi de cedir pilotes als davanters. Jugades que, quan les volien finalitzar, ho feien a una àrea poblada de futbolistes que blocaven xuts i tapaven línies de passada. Al Madrid li era igual fer un joc poc vistós. Només mirava el marcador. I van estar a punt d’aconseguir l’objectiu.

Al Parc dels Prínceps tothom es fregava els ulls veient com el PSG acabava el partit sense marcar ni un sol gol. I, resignats, començaven a abandonar l’estadi pensant que aquella no era la seva nit. Fins que va aparèixer el que el PSG havia estat buscant durant tot el partit: una genialitat d’un dels seus jugadors franquícia. Amb Messi i Neymar molt lluny de la porteria, Mbappé va agafar la pilota a l’extrem esquerra. Semblava que l’atac, l’últim del partit, seria inofensiu. Fins que va començar a encarar, a retallar i a trobar una opció de xut. Un tir creuat i potent que va sorprendre Courtois. Aquest cop, ni els seus reflexes van impedir que la pilota entrés al fons de la porteria.

Cargando

Casemiro i Mendy, sancionats

Malgrat la derrota, el Reial Madrid donava per bo l’1 a 0 perquè arriba viu al Bernabéu i compta amb apel·lar a la mística del seu estadi, el Bernabéu, per passar ronda. Però els blancs, que confien en tenir plenament recuperat a Benzema, tindran dues baixes destacadíssimes al darrera: Casemiro i Mendy, que van veure la groga i hauran de complir un partit de sanció.

Cargando
El City passa per sobre de l’Sporting (0-5)

El Manchester City va demostrar a Lisboa perquè és un dels màxims favorits per guanyar aquesta edició de la Champions. L’equip que entrena Pep Guardiola va passar per sobre de l’Sporting (0-5) en un partit que ja havia quedat sentenciat al descans.

El City en va tenir prou amb vuit minuts per obrir el marcador, amb una rematada de Mahrez. Va ser gràcies al VAR, que va corregir l’assistent i va validar la posició de Kevin de Bruyne, que estava en línia amb el defensa en l’acció del primer gol. L’equip blau cel, que va sortir al terreny de joc a per totes, no va aixecar el peu de l’accelerador en tota la primera part. Un domini avassallador contra un rival que no sabia com treure aigua del vaixell. A partir del 0-1, els gols van anar caient per si sols. Bernardo Silva, en dues ocasions, i Foden, van fer que el partit arribés amb 0-4 al descans.

A la segona part, amb tot sentenciat, el City es va dedicar a dominar la pilota i a evitar desgastos innecessaris. Tot i així, Sterling va arrodonir la festa amb un gol per l’escaire.