Futbol

El Messi més Messi en la mare de tots els retrobaments

L'argentí, en fase creixent, s'enfronta aquest dimarts al Reial Madrid als vuitens de final de la Champions

3 min
Leo Messi somrient a l'entrenament del PSG abans de jugar contra el Reial Madrid.

BarcelonaLeo Messi contra el Reial Madrid, però vestit per primera vegada amb una samarreta que no és la del Barça. Deunidó amb el punt de partida d'aquest dimarts (21 h, Movistar Liga de Campeones) al Parc dels Prínceps, seu de l'anada dels vuitens de final de la Champions. Quan la pilota comenci a rodar, potser els focus se'ls emporten Kylian Mbappé, probable futur jugador blanc; Vinícius Júnior, estrella emergent de l'equip de Carlo Ancelotti, i Neymar, que reapareixerà al terreny de joc, ja amb 30 anys a l'esquena, després de gairebé tres mesos de baixa. Però el protagonisme indiscutible de la prèvia és per a l'atacant l'argentí, que es retrobarà amb el seu exetern rival defensant els interessos del París Saint-Germain. Serà així perquè el club francès sí que li va poder fer espai a la seva massa salarial l'estiu passat. El Barça, en canvi, no va reunir gestos en aquest sentit. És més, Gerard Piqué i companyia només van accedir que els toquessin la butxaca quan Messi ja lluïa el dorsal 30 a les ordres de Mauricio Pochettino.

Segons apunten des del seu entorn, l'exastre culer arriba a la cita amb el Madrid "en el millor moment des que va marxar". Quan va aterrar a la capital francesa va trigar setmanes a gestionar l'impacte emocional de veure's lluny de casa. No s'ho esperava, no ho volia així. Ni ell ni la seva família van adaptar-se al fet de viure en un hotel situat al centre de París, en un marc més propi d'una estrella de rock que no pas d'un futbolista acostumat a recloure's prop del mar. Per això va accelerar els tràmits per llogar una casa als afores de la ciutat, al mateix barri de luxe on resideixen Ángel di María i Leandro Paredes, dos companys tant d'equip com de selecció. El canvi d'aires no es va traduir en continuïtat a la gespa fins a finals de novembre. De fet, entre la falta de rodatge i els contratemps físics i anímics, Messi només va participar en cinc dels primers dotze partits de Ligue 1, en què no va marcar gols ni va fer assistències. L'estabilitat a la competició estatal la va trobar en l'últim tram abans de Nadal, amb cinc partits complets seguits, tot i que amb xifres discretes (1 gol i 5 assistències). A l'aturada per festes es va contagiar de covid.

El PSG no ha necessitat la millor versió de Messi per deixar la lliga sentenciada. Tretze punts de marge tenen els de Pochettino sobre l'Olympique de Marsella, el seu immediat perseguidor. En canvi, a la Champions l'argentí sí que ha rendit de manera decisiva, amb 5 gols en 5 partits disputats contra rivals d'entitat com el Manchester City de Guardiola i el Leipzig de Dani Olmo. Sense la seva aportació, el conjunt francès hauria patit més del compte per passar a vuitens, en què el sorteig va enquadrar-lo primer amb el Manchester United i després, en la reedició vàlida, amb el Madrid. Una vegada més, la sort va ser esquerpa amb el el gegant francoqatarià, favorit en les apostes malgrat el discurs respectuós i amb pell de xai del seu entrenador. "Aquest club [en referència al PSG] fa cinquanta anys que intenta regnar a Europa i torna a ser aspirant. Però, més enllà de l'esforç econòmic que vam fer a l'estiu, l'hàbit de guanyar el té el Madrid. No és anar de víctima, sinó parlar de realitats", va dir a la prèvia Pochettino, que mai s'està de dedicar paraules d'elogi al club blanc, en l'agenda del qual ha estat diverses vegades. L'expreparador de l'Espanyol es juga el càrrec en aquesta edició de la Champions. L'exigència dels xeics és màxima.

Benzema, aquest dilluns a París.

Sergio Ramos, el gran absent; Benzema, tocat

En la lluita per començar a guanyar-se el bitllet per als quarts de final, el PSG no podrà comptar amb Sergio Ramos, il·lustre exmadridista immers en un autèntic calvari de lesions. A l'equip espanyol, Ancelotti, antic tècnic dels parisencs, mantindrà el dubte fins a última hora de Karim Benzema, convocat sense estar al 100%. Qui no negociarà la seva presència és Messi, que va debutar al Parc dels Prínceps a l'agost, arriba al febrer amb quasi tot el repertori per reestrenar i té deutes pendents amb la Champions. Malgrat les catàstrofes acumulades a Roma, Liverpool i Lisboa, ell s'imaginava refer-se amb el Barça, el club de la seva vida. Però no per aquest motiu desaprofitarà el context guanyador que li brinden a París per superar traumes del passat i tornar a reunir motius per tornar a aixecar la Pilota d'Or. El primer pas cap a la glòria, aquest dimarts davant del vell i temut Madrid, contra qui ha jugat 45 vegades, ha marcat 26 gols i ha repartit 14 assistències. El Messi més Messi de la temporada està a punt per a la mare de tots els retrobaments. A aquesta hora, Casemiro ja pensa la manera de poder aturar-lo.

El Manchester City, a escena contra un rival inferior

A banda del plat fort que suposa el PSG - Reial Madrid, aquesta nit també es reestrena a la Champions un dels màxims aspirants per aconseguir-la, el Manchester City de Pep Guardiola, que es desplaça a Lisboa per enfrontar-se a l’Sporting de Portugal. Els citizens, líders destacats de la Premier League, han posat moltes il·lusions en la màxima competició després que el curs passat es quedessin a un pam de guanyar-la a la final que van perdre contra el Chelsea. En la compareixença prèvia al duel d’aquest dimarts al José Alvalade, Guardiola va parlar sobre el seu futur a l’Etihad. “No faré com Alex Ferguson [al Manchester United]. Em queda un any i mig de contracte i és molt de temps. Hi ha un gran ambient i això sempre ajuda”, va dir el tècnic de Santpedor, que està immers ja en la seva sisena temporada com a tècnic del City.


stats