Barça

Piqué es rebaixa el sou i permet que Memphis, Eric Garcia i Manaj siguin inscrits a la Lliga

Koeman podrà disposar de tots els fitxatges, excepte Agüero, quan l'organisme finalment els tingui inscrits

4 min
Joan Laporta i Gerard Piqué abraçant-se el dia de la presa de possessió del president del Barça després de les eleccions.
Dossier Quin Barça sense Messi? Desplega
1.
Aprendre a viure l’any 1 després de Lionel Messi
2.
Una marca inigualable que generava 137 milions d’euros
3.
Piqué es rebaixa el sou i permet que Memphis, Eric Garcia i Manaj siguin inscrits a la Lliga
4.
Koeman: "La plantilla és molt forta sense Messi"
5.
La Catalunya i el món de Messi: tot ha canviat... menys ell
6.
"Messi m'ha canviat la vida"
7.
Una tristesa alliberadora
8.
Lionel Messi: de Rosario a déu
9.
Com kamikazes

BarcelonaFinalment, els nous fitxatges del Barça poden debutar a la Lliga. No tots, esclar, ja que el lesionat Agüero encara no té tramitada l’alta a la competició, a diferència de Memphis, Eric Garcia i Rey Manaj. El Barça va anunciar que ha inscrit aquests tres jugadors a la Lliga de Futbol Professional quan faltaven 24 hores per al seu debut contra la Reial Societat, gràcies a l’acord arribat amb Gerard Piqué perquè el segon capità barcelonista es rebaixi significativament el sou. D’aquesta manera, Koeman podrà comptar amb tots els jugadors disponibles de cara al partit d’avui amb la Reial Societat, corresponent a la primera jornada. Ara bé, unes hores més tard el club admetia que seguia negociant amb la Lliga poder inscriure Memphis i Eric Garcia. I els dos jugadors, a diferència de Manaj, seguien sense aparèixer donats d’alta a la web de l’organització a les 10 de la nit. A punt per a la mitjanit, l’ens va validar la gestió amb el neerlandès, però va deixar per l’endemà la del central. En el cas del defensa, ha estat donat d'alta a les 10 del matí.

En un comunicat, la Lliga va explicar que "la documentació sobre aquestes inscripcions no havia estat enviada quan el Barça ho ha comunicat de forma pública". De fet, la paperassa va arribar per la tarda i els responsables d'aquest ens la revisen per veure si "compleix amb la normativa exigida". Va costar, però finalment tot va arribar a bon port.

El Barça necessitava vendre's jugadors o retallar salaris per poder inscriure els nous fitxatges i també Manaj, que ha jugat les últimes temporades al filial. I amb un mercat de fitxatges aturat, només ha pogut arribar a l'acord per retallar el salari de Piqué, un futbolista que des del primer dia havia deixat clar que estava disposat a retallar-se el sou per ajudar el club. Just avui fa un any, després de perdre 2-8 amb el Bayern, el defensa ja va ser l'únic a posar el seu futur sobre la taula. "Si cal marxar, marxarem", va dir. I ara ha sigut el primer a pactar un gest necessari per al futur del club. I fonts del Barça admeten que ja el primer dia que va parlar amb Laporta va deixar clar que ell no seria un problema. De fet, al final ell ha sigut una solució. Segons ha informat Mundo Deportivo, Piqué no ha ampliat el seu contracte dins d'aquestes negociacions. És a dir, el vincle finalitza l'estiu del 2024, tot i que després d'aquesta data encara estaria cobrant part del club. ¿La raó? Avui ha pactat rebaixar-se sou, però també diferir el cobrament d'una segona part del salari, per facilitar la feina al club. Les negociacions segueixen obertes amb altres jugadors per seguir retallant una massa salarial disparada. El proper jugador en pactar una rebaixa podria ser Jordi Alba, amb qui es negocia aquest cap de setmana, o Sergio Busquets. Segons el club, la predisposició dels dos "és total".

El mateix president Laporta va explicar que sense Messi la massa salarial del club ha baixat del 115% al 95%. És a dir, el 95% dels ingressos es destinen a sous, una xifra que no permet la normativa de la lliga de futbol. Ara, gràcies a Piqué, hauria baixat a un nivell que el club no ha detallat.

El neerlandès Memphis era una petició de Koeman, que ja el va dirigir a la selecció neerlandesa. I, de fet, ha sigut un dels futbolistes més destacats en una pretemporada en què també ha deixat detalls l'albanès Manaj, primer futbolista d'aquesta nacionalitat a jugar al Barça. Manaj podria marxar si arriben ofertes, igual que l'altre davanter centre de l'equip, Martin Braithwaite. De moment, però, el danès insisteix a no marxar d'un club que necessita fer calaix. Tampoc van en la bona direcció les converses per retornar Miralem Pjanic al Juventus, ja que el club torinès prioritza fitxar Manuel Locatelli. Aquesta via de negoci, però, no està tancada. Qui també podrà debutar és el defensa de Martorell Eric Garcia, que, en el seu retorn a casa després d'uns anys al Manchester City, podria ser el company a la defensa de Piqué, precisament.

A més de Depay, Eric Garcia i Manaj, el Barça ja havia inscrit el lateral brasiler Emerson Royal, ja que a ulls de la normativa vigent a la Lliga és un futbolista que torna de cessió del Betis, club amb el qual el Barça va compartir l’operació per fitxar-lo al Brasil. Per la seva banda, el Kun Agüero, que estarà deu setmanes lesionat al bessó, no serà inscrit a la competició espanyola fins que el Barça no sigui capaç de buidar el vestidor amb algun traspàs o cessió.

De moment, aquest estiu han marxat Jean-Clair Todibo per 8 milions d’Euros al Niça i Junior Firpo al Leeds United per 15 milions. A més de la cessió de Trincao al Wolverhampton Wanderers per 6 milions i les vendes de Carles Aleñá al Getafe per 5 milions i la de Konrad De la Fuente a l’Olympique de Marsella per 3,5 milions, aquestes dues últimes operacions amb un 50% perquè es manté el dret de recompra. A aquestes operacions cal afegir la rescissió de contracte de Matheus Fernandes.

Dossier Quin Barça sense Messi?
Vés a l’ÍNDEX
stats