Barça

Messi se’n va, però els problemes es queden

El club encara no ha pogut inscriure Memphis ni Emerson per a l’inici de la Lliga

3 min
Memphis Depay, en acció durant el Gamper, encara no sap si podrà debutar a la Lliga.

BarcelonaEn l’imaginari col·lectiu del barcelonisme s’havia instal·lat la tesi que gran part dels problemes econòmics del Barça venien per l’elevat sou que cobrava Leo Messi. I s’havia dit, també, que un cop deixés el club la tresoreria viuria molt més alleugerida. Però això no ha sigut així. L’adeu del 10 no ha solucionat les angoixes a la tresoreria culer, bàsicament perquè la massa salarial segueix disparada i el club està fent mans i mànigues per aconseguir quadrar números i poder inscriure jugadors per a la temporada vinent. I és que, a hores d’ara, cap dels quatre fitxatges de l’estiu tenen l’autorització per jugar a la Lliga. Per tant, si no canvien les coses, ni Memphis Depay ni Emerson Royal podran debutar diumenge en partit oficial.

El ja famós límit salarial segueix -i seguirà- fent la guitza al Barça. L’equip està clarament per sobre del topall que marca la Lliga i no pot apuntar els nous jugadors a la competició. Sí que tenen permís aquells que ja són al club i en contracte amb vigor, però la resta no. Això vol dir que ni Memphis Depay ni Emerson Royal poden jugar -de moment- en l’estrena contra la Reial Societat. Tampoc Eric García ni Sergio Kun Agüero, esclar, però els seus casos no són tan urgents, perquè no estan disponibles per al partit del diumenge: el central torna dels Jocs Olímpics i el davanter pateix una lesió que li impedirà jugar fins ben entrat el novembre.

Tal com explicava el president blaugrana, Joan Laporta, en la seva compareixença de divendres per anunciar la no renovació del contracte de Leo Messi, la massa salarial representava el 110% dels ingressos comptant amb la continuïtat de l’argentí. Sense ell, però, tan sols es redueix fins al 95%. El club és conscient que cal abaixar molt més aquesta quantitat -acostar-se al 65% seria l’ideal-, però es troba amb dues dificultats: la primera, que els jugadors descartats no volen fer les maletes; i la segona, que els que tenen la fitxa més alta no volen rebaixar-se el sou. En aquest punt concret, el Barça iniciava fa dies una ronda de converses per mirar, precisament, d’arribar a un pacte amb els jugadors per rebaixar-se el sou. De tots, l’únic que ha mostrat predisposició és Gerard Piqué, segon capità de l’equip.

Al Barça li comença a córrer pressa, perquè la competició està a punt de començar i el termini per poder inscriure jugadors de cara a la primera jornada -segons fonts de la Lliga- s’acaba divendres. Però no és només una qüestió de poder iniciar la temporada oficial amb les màximes garanties. El club sap que, a banda del límit salarial, també està vulnerant el fair play financer. Per tant, la rebaixa salarial serà estèril si no va acompanyada de la sortida d’alguns futbolistes.

Fonts del club asseguren que estan treballant a ple rendiment per aconseguir sortides -siguin cedits o traspassats-, i que el telèfon treu fum per mirar que sigui aquesta mateixa setmana. De fet, al Camp Nou compten que podran trobar sortida a un o més futbolistes abans no s’acabi el cap de setmana.

Dos noms propis

Un dels que és a la rampa de sortida és Samuel Umtiti. El central, a qui li queden un parell d’anys de contracte, no entra en els plans de Koeman i el club -segons avançava Sport - ja li ha advertit que si no marxa voluntàriament es passarà tota la temporada a la graderia. També s’està treballant en el cas de Miralem Pjanic, que no ha encaixat al Barça i que podria tornar al Juventus, club d’on va arribar fa tot just un any.

D’aquí poc se sabrà si tota aquella feina que no s’ha pogut completar durant l’estiu s’acaba desencallant abans del debut contra la Reial Societat.

stats