Memphis Depay, nou jugador del Barça

El club blaugrana fa oficial la incorporació del davanter neerlandès de 27 anys, que firma per a dues temporades

2 min
Memphis Depay

BarcelonaMemphis Depay ja és una realitat per al Barça. El davanter internacional amb els Països Baixos ha signat per a dues temporades, fins al final del curs 2022-2023, i arriba lliure de l'Olympique de Lió. L'anunci del fitxatge de Depay suposa un respir tant per a Ronald Koeman –que ja el va reclamar amb insistència el curs passat i ho va recordar en unes declaracions recents– com per al president Joan Laporta.

A diferència dels dies en què Josep Maria Bartomeu donava llum verda a estirar més el braç que la màniga per satisfer algunes transaccions, després de la incorporació frustrada de Wijnaldum ja va quedar clar que el Barça no pot competir amb clubs com el PSG pel que fa a arguments econòmics. Però si bé l'ex del Liverpool no era considerat una aposta estratègica del club per molt que l'entrenador l'hagués demanat, Depay era un fitxatge que el màxim dirigent blaugrana no volia deixar escapar.

Tot i que el sí de l'atacant, que des del 2017 ha militat a l'Olympique de Lió –76 gols en 178 partits–, es donava per descomptat, l'operació ha tardat a quallar pels equilibris que ha de fer el Barça, castigat econòmicament i amb poc marge de maniobra fins que no resolgui la carpeta de sortides. Amb la massa salarial disparada en relació als ingressos, tal com va manifestar el mateix president, els gerents culers estan aplicant amb les noves incorporacions fórmules salarials i contractuals en funció del rendiment i dels objectius. Aquests són, en bona part, els termes que han dilatat en el temps la negociació amb els representants i assessors de Depay, sabedors que és un jugador amb cartell tot i que volgués vestir de blaugrana.

Tercer fitxatge de la nova era Laporta

L'operació s'ha tancat mentre el jugador, un dels grans exponents de la selecció dels Països Baixos, participa a l'Eurocopa i ja ha segellat la classificació per als vuitens de final. El Barça celebra el desenllaç d'aquesta operació, malgrat que la previsió inicial era haver pogut lligar la incorporació abans del campionat continental. De fet, després de la presentació d'Éric Garcia l'1 de juny, Laporta va anunciar llavors que la setmana següent hi hauria un nou anunci de fitxatge, que, finalment, ha arribat ara.

Depay és el tercer fitxatge de la segona era de Laporta al capdavant del Barça, després de les incorporacions de Sergio Kun Agüero i del central de Martorell. Amb tot, el club blaugrana satisfà una petició expressa de Ronald Koeman i suma un atacant de garanties contrastades, malgrat que caldrà veure la seva adaptació a la posició de davanter centre referència, si se'l requereix en aquesta funció i no en un rol més lliure en les posicions d'atac, terreny governat per Leo Messi i on Griezmann segueix buscant el seu encaix.

stats