En directe
Mundial de Qatar 2022
28/11/2022

EN DIRECTE | Mundial 2022: El Brasil ja guanya sense Neymar (1-0) i l'Uruguai se la juga amb Portugal

Al vespre, Cristiano Ronaldo i Luis Suárez es veuran les cares en un dels millors partits de la setmana

Comença l'última jornada de la fase de grups

Aquest dimarts es disputaran els primers partits amb què es tancarà la fase de grups del Mundial. A les 16 hores (Gol Mundial), els Països Baixos buscaran la classificació contra l'amfitriona, Qatar, una selecció ja eliminada. A la mateixa hora es jugarà l'Equador-Senegal (Gol Mundial).

A la franja de les 20 h, es jugarà el Gal·les-Anglaterra (La1) i l'Iran-Estats Units. Cap de les seleccions està eliminada ni classificada.

Els apunts del Mundial de la vergonya (28 de novembre)

La defensa que Xavi Hernández ha realitzat del Qatar ha estat un dels moments més destacats de la jornada amb què es tancava la segona jornada de la fase de grups. Les lloances del tècnic blaugrana contrasten amb el triple missatge de protesta política d'un espontani al Portugal 2-0 Uruguai. El servei militar que va estalviar-se un jugador del Tottenham, les declaracions de Laporta sobre Araujo i els tentacles de Qatar, la resta d'apunts del dia del Mundial de la vergonya.

Final! Portugal, classificada pels vuitens!

La selecció de Portugal s'ha classificat pels vuitens de final del Mundial de Qatar després de derrotar per 2-0 l'Uruguai amb gols de Cristiano Ronaldo i de Bruno Fernandes. Amb aquesta victòria, els portuguesos sumen sis punts i només podrien ser segons si perden contra Corea del Sud i Ghana goleja l'Uruguai en l'última jornada. La selecció d'Araujo i de l'exblaugrana Luis Suárez ha pogut empatar al segon temps, quan ha desaprofitat tres clares ocasions.

Portugal marca el segon de penal!

Portugal marca el segon (2-0) contra l'Uruguai! Bruno Fernandes ha transformat un penal al segon minut del temps afegit. Giménez havia tocat la pilota amb la má mentre s'estirava sobre la gespa i l'àrbitre, després de ser avisat pel VAR, ha revisat la jugada i l'ha castigat amb la pena màxima. La selecció portuguesa, classificada pels vuitens de final.

Perdona l'Uruguai!

Triple ocasió de l'Uruguai en poc més de cinc minuts! Primer, un xut de Maxi Gómez des de la frontal ha topat amb el pal. Després, una rematada de Luis Suárez des de dins de l'àrea ha ha acabat al lateral exterior de la xarxa. Finalment, De Arrascaeta ha perdonat una clara ocasió davant Diogo Cosa, desaprofitant una gran assistència de Valverde. Portugal pateix, però segueix manant al marcador.

Cristiano avança Portugal!

Cristiano Ronaldo obre la llauna (1-0)! Bruno Fernandes ha centrat al cor de l'àrea, on el veterà davanter ha pentinat molt lleugerament la pilota amb el cap. És la segona diana a Qatar de l'exmadridista, que amb 9 gols se situa com el jugador portuguès amb més gols de la història dels Mundials, superant el llegendari Eusebio. Amb aquest resultat, Portugal estaria matemàticament classificat pels vuitens de final.

Salta un espontani amb una bandera de l'arc de sant Martí

Al minut 51 de joc, un espontani ha saltat sobre la gespa exhibint una bandera amb els colors de l'arc de sant Martí en suport a la comunitat LGTBI. La realització televisiva l'ha enfocat un moment, però ràpidament ha desaparegut del pla. La seguretat de l'estadi se l'ha endut ràpidament. L'espectador portava una samarreta amb doble missatge polític: "Salveu Ucraïna", a la part frontal, i "Respecte per les dones iranianes", a la posterior.

En joc la segona meitat

La segona part del Portugal 0-0 Uruguai ha començat amb bastonades i sense ocasions. De moment l'empat no classificaria matemàticament cap de les dues seleccions, tot i que totes dues podrien classificar-se en l'última jornada de la fase de grups.

Luis Enrique torna al seu canal de Twitch

Luis Enrique segueix deixant titulars al seu canal de Twitch. El seleccionador espanyol ha assegurat, en broma, que presentar-se com a president espanyol "podria ser una opció". Això si, l'asturià ha deixat clar que, de ser escollit, es comprometria a "deixar el càrrec si el primer any no complís el 50% del que prometo durant la campanya". "Els polítics parlen molt bé, però després no compleixen, és igual la ideologia", ha sentenciat.

Mitja part!

Portugal i Uruguai enfilen camí cap a vestidor després d'una primera part on no ha passat gaire cosa. El control del partit per part dels portuguesos no s'ha vist reflectit en un marcador que no s'ha mogut del 0-0 inicial.

Portugal s'ha fet amo de la pilota i controla el partit sense gaires problemes. Uruguai, tancat a la seva àrea, no acaba de trobar espais per fer la guitza a l'equip comandat per Cristiano Ronaldo. Ens acostem a la mitja hora de partit i continua l'empat a 0 en el marcador.

En marxa l'últim partit del dia!

Ja roda la pilota en el partit entre Portugal i Uruguai que tanca la jornada d'avui. Cristiano Ronaldo i Luis Suárez es veuen les cares davant de l'atenta mirada de milions de persones.

28 Nov 2022

Xavi defensa Qatar i un espontani reclama respecte per les dones iranianes: els apunts del Mundial de la vergonya (28 de novembre)

Albert Nadal

Benzema podria jugar aquest Mundial

Segons RMC, la lesió del jugador francès no sembla tan greu com es pensava i, com que no ha sigut esborrat de la llista del conjunt dirigit per Didier Deschamps, podria reincorporar-se al grup i disputar aquest Mundial. Encara, però, no n'hi ha confirmació oficial.

Final del partit!

Brasil s'imposa en el seu primer partit sense Neymar! La canarinha sotmet Suïssa amb un golàs de Casemiro en el 83 i es classifica virtualment per als vuitens de final del Mundial. El domini total del joc i de l'esfèrica ratifica l'equip brasiler com un dels favorits per coronar-se en la cita mundialista.

Gooooooooooool del Brasil! (1-0)

Ara sí! El Brasil aconsegueix desencallar el partit amb un autèntic golàs de Casemiro amb un xut creuat espectacular des de la cantonada de l'àrea petita.

El VAR anul·la el primer gol del Brasil!

La insistència titànica del Brasil ha tingut premi i ha sortit de les botes de Vinicius Junior. Després d'una recuperació de Casemiro, el davanter del Reial Madrid aquest cop no ha perdonat i amb un xut creuat ha superat Sommer. El col·legiat, però, ha anul·lat la diana per fora de joc previ.

En marxa la segona part del partit! Els brasilers no acaben de tocar la tecla sense Neymar sobre la gespa mentre Suïssa resisteix. Tot per decidir en els últims 45 minuts.

28 Nov 2022

Esbojarrat i crític amb Bolsonaro: Richarlison, el nou heroi brasiler

Toni Padilla

Descans (0-0)

Continua la igualtat en el marcador. Malgrat el perill que ha generat el Brasil en els primers 45 minuts, els atacs de la canarinha no han acabat de trobar porteria. Els 22 futbolistes ja enfilen el camí cap als vestidors.