Xavi defensa Qatar i un espontani reclama respecte per les dones iranianes: els apunts del Mundial de la vergonya (28 de novembre)

El tècnic blaugrana veu "crítiques injustes" al país i el president afirma que l'uruguaià no jugarà contra Ghana

3 min
Un espontani ha saltat a la gespa amb una bandera de l'arc de sant Martí i missatges de suport a les dones iranianes i a Ucraïna

Xavi, exjugador i exentrenador de l'Al-Sadd, és ambaixador del Mundial de Qatar. Malgrat les condemnes d'Amnistia Internacional i l'Eurocambra al país amfitrió de la Copa del Món, l'entrenador blaugrana només hi tira floretes. Aquest i quatre més són els apunts d'aquest dimarts del Mundial de la vergonya.

La lloança de Xavi a Qatar que ennuega

"Crec que hi ha un prejudici molt gran, hi ha hagut molta crítica cap a la cultura àrab. La gent està veient el que és Qatar, que no representa les crítiques tan injustes que està rebent, i crec que la gent s'emportarà molt bon record del país", ha dit Xavi, que va penjar les botes com a futbolista en aquest país.

Unes declaracions que xoquen després dels més de 6.000 treballadors morts en les obres per poder celebrar el Mundial que va acreditar The Guardian, i les dones que veuen com els seus drets són vulnerats a Qatar, així com els dels homosexuals. No és el primer cop que Xavi lloa el país en el qual es va estrenar com a entrenador.

Quan el futbol et pot salvar del servei militar

Kang-In Lee, futbolista del Mallorca, ha servit una assistència en la derrota de Corea del Sud contra Ghana (2-3) en un partit trepidant. Els asiàtics encara conserven opcions matemàtiques de classificar-se, tot i que és molt difícil: en l'última jornada els sud-coreans s'enfrontaran a Portugal. A Corea del Sud és obligatori fer el servei militar abans dels 28 anys, i Lee, que en té 21, encara no l'ha fet. Com a esportista d'elit el podria veure reduït de 21 a quatre mesos, però perquè això sigui així, hauria de guanyar un or olímpic, els Jocs Asiàtics o arribar als quarts de final d'un Mundial. Aquest va ser el cas del seu compatriota Son Heung-Min, jugador del Tottenham.

Laporta, taxatiu sobre el Cas Araujo

Davant la possibilitat que Ronald Araujo pugui jugar divendres contra Ghana, el president del Barça ha sigut taxatiu en unes declaracions d'aquest mateix dilluns. “No volem que es forci el jugador i l’Uruguai ho ha acceptat, però hi ha símptomes que indiquen que s’està entrenant. Espero que siguin prudents i que prevalgui la salut del jugador i, si hi ha un mínim risc, que no jugui. Araujo és conscient d’aquesta situació i estic segur que ens correspondrà com ha de comportar-se un professional i no s'arriscarà a una recaiguda. Sé que no jugarà contra Ghana i que difícilment jugarà aquest Mundial”, ha exposat el president blaugrana, que ha atès la premsa en un torneig benèfic de golf organitzat per la fundació d'Enric Masip. Aquestes són les claus de l'embolic amb Araujo.

Els tentacles de Qatar

Just ara que es juga el Mundial de Qatar, el Financial Times ha informat que la propietat del PSG estudia l'entrada de més accionistes al club. El PSG és propietat d'un fons controlat per l'emir de Qatar. Segons fonts del club, el valor seria de 4.000 milions d'euros. Ara sospesen que un fons nord-americà entri a l'accionariat amb el 15% de les accions. Per exemple, aquesta és la valoració (4.000 milions d'euros) del Banc Sabadell el curs passat.

Un espontani amb reivindicacions polítiques

Han hagut de remar de valent per superar una competitiva Suïssa, però el Brasil manté la seva etiqueta de favorita després de guanyar (1-0) el conjunt helvètic. Sense Neymar (lesionat en la primera jornada), ha sigut Casemiro, l’ex del Reial Madrid i actual jugador del Manchester United, qui ha marcat un golàs (83’) que els classifica automàticament per als vuitens de final. També s'ha classificat matemàticament per a la propera ronda la selecció de Portugal, que ha derrotat l'Uruguai (2-0) en un partit marcat per l'acció reivindicativa d'un espontani, que ha saltat sobre la gespa amb un triple missatge polític: ha sortit amb una bandera de l'arc de sant Martí i una samarreta demanant "salvar Ucraïna" i "respecte per les dones iranianes". La realització televisiva ha intentat evitar-lo, però no ha passat desapercebut pels mitjans gràfics presents a l'estadi.

stats