En directe
13/12/2022

EN DIRECTE | Mundial Qatar 2022: Argentina es cruspeix Croàcia (3-0) i jugarà la final del Mundial

Els argentins s'enfrontaran al guanyador del França-Marroc de demà

Un triomf també celebrat a Catalunya

La petjada que Messi va deixar al Barça fa que molts blaugranes de casa nostra també vulguin veure l'astre argentí guanyant l'únic gran títol que, als 35 anys, encara li queda per aixecar. Aquest i altres motius que expliquen per què volem que Messi guanyi el Mundial.

L'Argentina, una pinya

L'alegria de la selecció argentina!

Dimecres, segona semifinal

Aquest dimecres (20 h, La1), França i el Marroc buscaran un altre bitllet per a la gran final del Mundial (diumenge, 16 h, Gol Mundial i La1). El perdedor s'enfrontarà a Croàcia dissabte (16 h, Gol Mundial), en la final de la consolació.

Serà la sisena final mundialista de l'Argentina

La del Mundial de Qatar serà la sisena final d'una Copa del Món que disputi l'Argentina. Fins ara n'ha guanyat dues (1978 i 1986) i n'ha perdut tres (1930, 1990 i 2014).

La crònica del partit

Ja pots llegir la crònica del partit, del Martí Molina: Croàcia no pot frenar el somni de Messi (3-0).

FINAL! L'Argentina jugarà la final!

FINAL! l'Argentina jugarà la final del Mundial! No hi ha hagut sorpresa i el combinat sud-americà s'ha cruspit Croàcia (3-0) gràcies als gols de Messi, de penal, i de Julián Álvarez, que ha firmat un doblet. Recital del 10 de l'albiceleste en un partit especialment plàcid per a la selecció de Scaloni, que ha sabut ser contundent en defensa i en atac. L'Argentina espera rival a la gran final del Mundial de diumenge: França o el Marroc.

La jugada maradoniana de Messi en el 3-0

Messi s'ha inventat una de les jugades del Mundial. Carrera maradoniana per la banda dreta, rifant-se un dels millors centrals d'aquest torneig (Gvardiol) per acabar regalant el gol a Julián Álvarez. Un dels gols del Mundial.

Doble canvi a l'Argentina

Entren Foyth (Vila-real) i Correa (Atlètic de Madrid) per Molina i Mac Allister.

Lovren no arriba al segon pal!

Avisa Croàcia amb un córner pentinat al primer pal que Lovren, al segon, no ha aconseguit rematar quan ho tenia tot al seu favor.

Perdona el quart Mac Allister!

Ha tingut el 4-0 l'Argentina! Gran passada filtrada de Dybala a Mac Allister, que l'ha rematat de primeres desviat. L'Argentina està vivint una segona meitat sorprenentment còmoda.

Modric, canviat

Luka Modric, substituït a deu minuts pel final. En el seu lloc ha entrat Majer. El madridista podria disputar dissabte, en el partit pel tercer i quart lloc, el seu darrer partit en un Mundial.

Avisa Orsic!

Croàcia apura les seves opcions. Ara ho ha intentat Orsic amb un xut creuat que no ha trobat porteria. Quan falten 12 minuts, l'Argentina sembla tenir ben controlat aquest partit (3-0), a diferència del que va passar amb els Països Baixos. Aquest cop no s'està limitant a defensar i amenaça quan pot la defensa croata.

Entren Dybala i Palacios, marxen De Paul i Julián Álvarez.

Quart canvi a Croàcia

Livaja entra en el lloc de Kramaric.

EL TERCER DE L'ARGENTINA!

Quina jugada de Messi! Espectacular internada del 10 per la banda dreta: arrenca, frena, es desfà de Gvardiol amb un moviment de cintura i acaba regalant el gol a Julián Álvarez, que marca el 3-0 al minut 70. Croàcia, contra les cordes.

Croàcia no troba el camí

El bon replegament defensiu de l'Argentina està frustrant els intents de Croàcia, que no troba vies per fer mal a l'albiceleste. Més a prop el tercer dels sud-americans que el primer dels europeus.

Primera ocasió de Croàcia!

Arriba la primera rematada entre els tres pals de Croàcia, en una falta lateral que ha estat a punt de suposar un maldecap per a la defensa argentina.

Scaloni oxigena l'equip

Primer canvi a l'Argentina: entra Lisandro Martínez i marxa Paredes. L'albiceleste passarà a una defensa de tres centrals.

Messi perdona el tercer!

Gran combinació entre Messi i Enzo que finalitza el primer amb un xut desviat per Livakovic. L'Argentina està sabent administrar bé aquesta segona part, en què Croàcia encara no ha xutat.

Croàcia, obligada a arriscar

Intenta fer un pas endavant Croàcia, que ha afegit un davanter, Petkovic, en el lloc d'un migcampista defensiu, Brozovic. De moment, l'Argentina resisteix força bé sense patir en excés.