En directe
Mundial de Qatar 2022
01/12/2022

EN DIRECTE | Mundial Qatar 2022: el Japó sorprèn Espanya i deixa els de Luis Enrique com a segons de grup

Albert Nadal i Joan Carol

Bona nit! Quina jornada!

Amb el tancament d'aquesta jornada boja del Mundial s'han definit els camins a seguir dels equips dels grups E i F. Avui han caigut eliminades Bèlgica, el Canadà, Alemanya i Costa Rica. D'aquesta manera, s'han materialitzat dues grans sorpreses com són les eliminacions de belgues i alemanys. D'altra banda, el Japó i el Marroc han aconseguit donar la sorpresa i no només s'han classificat, sinó que han quedat primeres dels seus grups. Espanya ha perdut el seu primer partit en aquest Mundial i si els de Luis Enrique volen sumar una nova estrella, ha de ser també la darrera derrota.

Demà al grup H, Portugal és l'única ja classificada i Ghana, Corea del Sud i l'Uruguai es disputaran l'altra plaça en joc. En el grup G, el Brasil ja té els sis punts per ser a vuitens i jugarà contra el Camerun, que vol passar a la següent ronda i lluitarà amb Suïssa i Sèrbia per assolir la classificació.

01 Dec 2022
La crònica del partit, per Albert Nadal

El Japó punxa el globus d'Espanya (2-1)

Albert Nadal
01 Dec 2022| Última hora

FINAL: Els alemanys guanyen Costa Rica (4-2) però, tot i així, queden eliminats!

Per segona vegada consecutiva, la selecció alemanya, campiona del món en quatre ocasions, queda eliminada a la fase de grups. Tot i superar Costa Rica (2-4) i empatar amb Espanya en la segona jornada, la derrota contra el Japó (2-1) en el primer partit ha acabat comportant l'eliminació d'una de les seleccions que sempre és candidata a la victòria.

FINAL: Espanya perd (2-1) contra el Japó i queda segona de grup!

La selecció espanyola ha aconseguit superar la fase de grups tot i perdre en l'últim partit contra el Japó. Els de Luis Enrique s'han vist totalment superats en l'inici de la segona part i una vegada els asiàtics s'han avançat, els atacs de laroja en cap moment han acabat d'intimidar la porteria rival.

GOL! Alemanya marca el quart (2-4)

Arribant al minut 90, el davanter Niclas Füllkrug ha marcat el quart gol contra Costa Rica.

GOL! Marca Alemanya i això dona tranquil·litat a Espanya (2-3)

Segon gol de Kai Havertz, que beneficia clarament el combinat espanyol (2-3). Amb Alemanya al davant en el marcador io quan falten cinc minuts per arribar al final del temps reglamentari, el grup queda gairebé sentenciat.

GOL! Alemanya i empat de nou en el marcador (2-2)

Kai Havertz torna a fer entrar els alemanys en el partit (2-2), que encaren l'últim quart d'hora de partit buscant el gol de la victòria.

GOL! Marca Costa Rica (2-1), Espanya estaria ara mateix eliminda

S'avança Costa Rica en el marcador gràcies a una falta lateral en què els alemanys han badat (2-1). La mala sortida de Manuel Neuer gairebé ha regalat el gol a Celso Borges, un bell conegut de la Lliga Espanyola.

Debuta Ansu Fati

El davanter blaugrana entra en el minut 67 en substitució de Gavi. Luis Enrique dona a Ansu els seus primers minuts en un Mundial buscant capgirar el marcador. El seleccionador també ha fet entrar Jordi Alba.

GOL! Costa Rica empata amb Alemanya (1-1)

Com han començat les segones parts! Tejeda fa el que semblava impossible per a Costa Rica. A trenta minuts del final, tot està encara en joc. Si el Japó guanya Espanya i els ticos s'imposen a Alemanya, els de Luis Enrique i els alemanys quedarien eliminats. Seria la sorpresa més majúscula del Mundial.

Jutgeu vosaltres mateixos...

Creieu que surt la pilota al segon gol del Japó? La sala VAR ha donat el gol per vàlid.

S'avança el Japó en tan sols cinc minuts

Ao Tanaka remata una centrada sobre la línia de gol amb Unai Simón totalment superat. Si contra Alemanya la remuntada dels asiàtics va arribar en els darrers minuts de la segona part, contra Espanya han donat la volta al marcador en menys de sis minuts.

El Japó empata amb Espanya

Marca Ritsu Doan en els primers minuts de la segona part. Els japonesos han aprofitat una errada en la sortida de pilota d'Espanya per a entrar de cap en el partit.

Comença la segona part amb tot per decidir al grup E

Mentre que Espanya ja té la classificació de cara, el combinat alemany no es pot permetre ni una badada. Si els partits arriben al final amb aquest resultat, els de Luis Enrique jugaran els vuitens de final contra Croàcia i Alemanya contra el Marroc.

Espanya i Alemanya arriben classificades al descans

Tant els de Luis Enrique com els de Hans-Dieter Flick arriben amb avantatge al descans després d'haver marcat un gol en els primers minuts dels seus partits. El Japó s'ha acostat més a la porteria d'Unai Simón que no pas Costa Rica a la porteria d'Alemanya, però el porter de l'Athletic de Bilbao només ha tingut feina en la sortida de pilota. En canvi, Neuer ha tret una mà providencial per mantenir el 0-1 a favor del seu equip.

Neuer salva Alemanya!

Després d'una doble errada de Raum i Rüdiger, Freuler ha tingut a les seves botes l'única ocasió de Costa Rica a pocs minuts per al final de la primera meitat. El porter Manuel Neuer ha enviat la pilota a córner amb una gran aturada.

El gol de Morata per superar Hierro

Amb el gol que ha marcat contra el Japó, el davanter de l'Atlètic de Madrid ja en suma 30 amb Espanya i es converteix en el cinquè màxim golejador de la història de la selecció espanyola.

Es compleixen els pronòstics al grup F

Després d'una primera jornada en què el Japó va tombar l'Alemanya de Hansi Flick, les favorites per liderar el grup tornen a ser al capdavant. Espanya està aconseguint arraconar el Japó amb un domini absolut de la pilota. Els de Luis Enrique, molt a sobre dels japonesos després de cada pèrdua de la possessió, volen tallar de soca-rel qualsevol opció de contraatac. Alemanya està aconseguint anul·lar Costa Rica, però està lluny de poder celebrar una gran golejada.

GOL! La selecció espanyola s'avança (0-1)

Morata avança Espanya amb un cop de cap. Si els de Luis Enrique aconsegueixen mantenir l'avantatge en el marcador, certificaran la primera plaça.

GOL! Arriba el primer d'Alemanya (0-1)

Rematada de cap de Gnabry després d'una genial centrada de Raum. S'avança el conjunt alemany, que, momentàniament, certifica la segona plaça del grup.