Rio 2016
Esports 12/07/2016

L'equip jamaicà inclou Bolt, lesionat, en l'equip olímpic per a Rio

El velocista s'està recuperant de la lesió que el va deixar fora de les finals del campionat de Jamaica

Joan Aureli Raich
2 min
Bolt celebrant una de les seves victòries l'any passat

BarcelonaLa Federació Olímpica Jamaicana ha inclòs Usain Bolt per a les proves de 100, 200 i 4x100 metres dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Tot i estar lesionat els responsables de la federació caribenya s'han acollit a la seva pròpia normativa per reservar la tercera plaça d'accés als Jocs per al seu atleta més prolífic.

A principis d'aquest mes de juliol van saltar les alarmes quan Bolt va haver de renunciar, a causa d'un trencament muscular, a les finals del campionat de Jamaica que servien per determinar quins serien els tres esportistes del país caribeny que participarien a les tres proves reines de l'atletisme. En aquella final es va assegurar la plaça per a Rio el medalla de plata a Londres, Yohan Blake, en aconseguir el primer lloc, i el va seguir Nickel Ashmeade, que va ocupar la segona plaça. El jove Jevaughn Minzie va quedar tercer i el veterà Asafa Powell quart.

Amb aquests resultats els Jocs Olímpics de Rio haurien perdut una de les principals estrelles de l'esport i alguns atletes es van fregar les mans amb la possibilitat d'endur-se una medalla que, a priori, ha de tornar a guanyar Usain Bolt. Ben aviat, però, el mateix atleta es va afanyar a tallar aquests rumors: “No els donaré el gust de no anar a Rio”.

Tan bon punt es va confirmar la seva baixa a les finals de Jamaica, Bolt va marxar a Alemanya, on estava treballant el seu metge –que era també el de la selecció alemanya de futbol– per començar a ajustar els períodes de recuperació. L'atleta es va posar com a objectiu arribar als British Athletics de Londres del 22 de juliol per acabar de preparar la seva presència als Jocs:

El dilluns 10 va publicar una foto entrenant-se a Alemanya i la Federació Jamaicana no ha tardat ni 24 hores a confirmar que li reserven la tercera plaça per als Jocs.

L''home més ràpid del món' sabia que, a diferència d'altres federacions atlètiques, la de Jamaica només assegura les places per al primer i segon classificats dels seus campionats nacionals i que, com ha sigut el cas, reserva la tercera per cobrir una possible lesió. Aquesta normativa permetrà, si finalment l'atleta s'acaba recuperant, córrer al sis vegades medallista olímpic i buscar la seva triple corona en les tres proves estrella de la curta distància. En cas que Bolt competís, per exemple, als Estats Units ja sabríem que Rio es perdria l'home que posseeix els rècords mundials de 100 i de 200 metres i que també forma part de l'equip que posseeix el del relleu de 4x100 metres.

stats