Excursionisme

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya crea l'Àrea de Transició Nacional

Aquesta nova estructura federativa té com a objectiu col·laborar amb diversos estaments i organitzacions esportives de Catalunya caracteritzades per la defensa dels drets nacionals

La Junta Directiva de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), constituïda durant el passat mes d'abril, ha creat l'Àrea de Transició Nacional de la FEEC. Aquesta nova estructura federativa, que estarà constituïda pel mateix president, Jordi Merino, i els vocals Astrid Barqué, Jaume Teixidó i Josep Casanovas, té com a objectiu col·laborar amb diversos estaments i organitzacions esportives de Catalunya caracteritzades per la defensa dels drets nacionals.

D'aquesta manera, el col·lectiu excursionista, que des de sempre ha brandat la bandera de la lluita i defensa dels drets nacionals, tindrà representativitat en la Sectorial d'Esports de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per tal de mostrar les seves inquietuds i sumar esforços per consolidar les estructures esportives del país i, així, contribuir en el procés cap a la independència.

La iniciativa, pionera en el món federatiu, té l'assessorament del Cercle Català de Negocis (CCN), així com també el suport de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, amb qui hi ha previst fer iniciatives conjuntes. Així mateix, com no podia ser d'una altra manera, la Federació vol que les més de quatre-centes entitats excursionistes que formen part de la FEEC participin de la manera més activa possible en les diferents etapes i decisions que l'Àrea de Transició Nacional porti a terme durant aquest projecte.

Des de la federació es faran diversos reconeixements a esportistes que han demostrat compromís amb Catalunya. També està previst que s'organitzin diversos actes esportius per fer ressò de la necessitat d'assolir un estat propi per a la nació catalana, uns objectius que la FEEC comparteix amb les institucions esmentades.

La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya aposta per l'estat propi com la solució als problemes de tipus polític, econòmic, social o cultural, entre d'altres, que està vivint el país. També hi aposta amb el convenciment que amb aquesta nova estructura tindríem més recursos per a l'esport català, tant pel que fa al treball de base com a l'alt nivell o a la representació internacional dels nostres esportistes. Uns esportistes que de ben segur tindrien més reconeixement si en les competicions internacionals en què participen lluïssin la samarreta de Catalunya i no la d'Espanya, com han de fer en disciplines com l'escalada esportiva o l'esquí de muntanya. En aquest sentit, tant en aquestes dues disciplines com en curses per muntanya o en raquetes de neu Catalunya és una potència i un autèntic referent a nivell mundial, ja que hi aporta la pràctica totalitat de metalls de la delegació espanyola (FEDME) en les competicions en què de moment no pot participar com a país.

A més, es proposaran xerrades per saber els pros i contres de pertànyer a la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (FEDME) i es treballarà perquè les entitats i clubs puguin decidir si volen que la seva federació continuï formant part de l'espanyola o no, entre altres iniciatives que aniran agafant forma en un futur immediat.

Més continguts de