Rugbi
Esports 25/05/2014

El Barça derrota el Sant Cugat i és nou equip de la Divisió d'Honor (40-21)

Els santcugatencs s'han avançat amb dues marques transformades però l'equip blaugrana ha capgirat el marcador abans del descans aprofitant dos erros defensius

El Barça ha aconseguit l'ascens a la Divisió d'Honor de rugbi després de derrotar el Sant Cugat / M.M.

BarcelonaLa secció de rugbi del Barça ha aconseguit aquest diumenge l'ascens a la Divisió d'Honor després de derrotar el Sant Cugat a la final del 'play-off' (40-21). Els blaugranes, tot i no començar bé el partit, han aconseguit capgirar el marcador abans del descans i assegurar-se un lloc a la màxima categoria del rugbi estatal, mentre que els santcugatencs hauran de jugar ara la repesca contra la Universitat de Vigo.

De fet, el Sant Cugat ha començat millor el partit i semblava que encarrilava la final, però tot s'ha torçat abans del descans. La velocitat del StQ no ha estat suficient per contra el potencial físic dels blaugranes, que han estat millors a la melé i més precisos en la construcció del joc. De fet, dos errors inoportuns abans de la mitja part han enviat en orris tota la feina feta pels de Jordi Justícia.

El Sant Cugat ha aconseguit un parcial a favor de 6-14 a falta de deu minuts escassos per al descans. Però els blaugranes han retallat distàncies amb un cop i amb dues marques ràpides. Una després d'una intercepció i l'altra en un error defensiu en què s'ha coincidit una 'touche' a la línia de 22.

El segon temps ha començat igualat però el Barça duia la iniciativa i ha aculat el StQ, que intentava sortir però no podia trencar la línia blaugrana, sòlida i ràpida. Així han arribat un cop i una marca que han deixat el partit sentenciat al minut 60 (33-14).

El Sant Cugat encara ha tingut una darrera oportunitat gràcies a un contraatac que ha acabat amb una marca a bandera, magníficament transformada (33-21). Els vallesans, a dues marques del triomf, han arriscat i han vorejat la zona de marca en un parell d'ocasions, però la defensa del Barça ha estat impecable i, ja amb el temps exhaurit, els blaugranes han pogut interceptar una pilota per arrodonir el marcador (40-21).

El Barça és nou equip de la Divisió d'Honor i acompanyarà la Santboiana a la màxima categoria. El Sant Cugat, de la seva banda, jugarà la repesca contra la Universitat de Vigo (penúltim classificat de la DH). Serà una eliminatòria a doble partit, el primer dels quals es disputarà aquest cap de setmana vinent a la Guinardera.