Fórmula 1
Esports 04/03/2013

Fernando Alonso: "Tinc l'ànima neta i relaxada"

El pilot asturià de Ferrari ha assegurat que durant la pretemporada "tot ha anat segons allò esperat"

Efe
2 min
Fernando Alonso

MontmelóEl pilot asturià de Ferrari Fernando Alonso ha assegurat que la preparació en aquesta pretemporada li permet acudir al campionat del Món "amb l'ànima neta i relaxada", ja que en aquestes últimes setmanes, abans de l'estrena al circuit de Melburne (Austràlia), "tot ha anat segons allò esperat".

"Tinc l'ànima neta i relaxada, i la ment lliure de problemes de l'estrès, perquè va ser un hivern bastant estressant i no va ser l'enfocament adequat per començar la temporada. Haver tingut dues setmanes de relax em fa tenir les piles carregades, compensarà amb vista al futur", ha confessat el pilot.

Després dels tests d'entrenament al Circuit de Catalunya a Montmeló (Vallès Oriental) aquest cap de setmana, en una roda de premsa del seu patrocinador Banc Santander al costat del seu company Felipe Massa, Alonso ha explicat que se sent "disposat i recarregat".

"Els entrenaments de pretemporada han anat molt bé. Em va resultar molt útil perquè vaig poder provar el cotxe amb pneumàtics de secs sota la pluja, condicions que aprofitaré, sens dubte", ha dit.

Tot i que ha assegurat que no treu "cap conclusió en particular" d'aquestes setmanes de preparació, ha apuntat que el seu equip està "satisfet de la feina feta, perquè les proves de fiabilitat han anat bé i des de Jerez fins ahir han millorat alguns problemes que podien entorpir les primeres carreres".

Sobre els seus rivals, ha dit que és "impossible" saber com acudeixen a la primera cita de la temporada: "No pots anar al camp d'entrenament del Barça i saber si guanyaran diumenge, ni veient escalfar Djokovic o Nadal saps qui guanyarà".

En aquest sentit, encara que ha comentat que el seu F138 "funciona segons l'esperat", ha recordat que amb això "mai n'hi ha prou respecte els rivals". ha destacat que "les primeres quatre o cinc carreres seran una sorpresa per a tothom", i ha admès que el cotxe "segurament pugui millorar en tracció, frenada i consistència dels pneumàtics". "Cal estar preparats per anar improvisant en la carrera, ara és difícil preparar una estratègia. Hem de sortir amb molta flexibilitat i anar improvisant volta rera volta", ha asseverat.

Mirant cap enrere, ja que aquest any complirà la seva carrera 200 en la Fórmula 1, Alonso ha afirmat que "el millor monoplaça" que ha conduït va ser el del 2010, ja que "la resta ha estat una involució de les prestacions del cotxe", però ha matisat que l'any passat, com a pilot, va ser el millor de la seva carrera.

"Aquest any anirà millor, perquè estic més motivat. L'any passat volia guanyar, però vaig arribar a Austràlia i Malàisia sense tanta confiança en el que podia fer i sense tanta confiança en el cotxe, estàvem una mica perduts. L'any passat no estava pensant a lluitar pel campionat. He après dels errors de l'any passat", ha dit. I malgrat ser "massa d'hora" i reconèixer que seria estrany que els Red Bull no estiguessin per davant, s'ha aventurat a augurar que podrà "ser al podi", ja que malgrat "no ser dels més ràpids, la base és infinitament millor".

"El que demano, com ho demano als Reis, és el de sempre. Que tinguem una bona temporada, un cotxe que ens permeti lluitar a mi i a Felipe per ser amb els millors –ha conclòs–. No necessitem un cotxe mig segon més ràpid que els altres, però sí que puguem tenir diumenges de satisfacció".

stats