MUNDIAL 2014
Esports 13/07/2014

La final 'dels dos Papes' es viu amb passió també al Vaticà

No està previst que ni el Papa Francesc ni Benet XVI mirin la final entre les seves dues nacions

Efe
2 min

BarcelonaEl Mundial del Brasil acaba avui amb la coneguda "final dels dos papes", ja que s'enfrontaran les seleccions dels països d'origen del papa Francesc i Benet XVI.

Per aquesta raó, la pregunta que més es repeteix últimament és si tots dos pontífexs veuran el partit d'aquesta nit junts o si, almenys, la veuran, encara que sigui cadascú a la seva residència (Santa Marta en el cas del papa Francesc o Mater Ecclesiae en el cas de Benet XVI). El portaveu de la Santa Seu, el jesuïta Federico Lombardi, ja ha avançat que veu "improbable" que això es produeixi, i deixa d'aquesta manera una oportunitat a la imaginació.

"Els papes són persones que estan per sobre d'aquests temes: sempre diuen que guanyi el millor'", s'ha limitat a explicar el jesuïta. Més contundent s'ha mostrat el subdirector de comunicació del Vaticà, el pare Ciro Benedettini, en assegurar a EFE que "tot i que seria bonic", els papes no veuran el partit ni junts ni separats ja que, a aquestes hores, ja s'han retirat a les seves estances per dormir. No obstant això, Benedettini ha assenyalat que tots dos solen fer-se informar pels seus respectius secretaris sobre aquest tipus d'esdeveniments.

Tots dos "papes" han manifestat en alguna ocasió la seva afició per a aquest esport de masses. Del papa Francesc se sap que des de la seva infància és aficionat al conjunt de Buenos Aires San Lorenzo de Almagro, fundat al començament del segle XX pel salesià Lorenzo Martín Massa i del qual és el soci número 88.235.

També Ratzinger té certa relació amb el futbol, en concret amb el Bayern de Munic, conjunt que el va obsequiar amb el carnet de soci número 100.000 l'any passat.

Sigui com sigui, el que si sembla clar és que el Mundial del Brasil ha traspassat els murs del Vaticà, on, segons explica Benedettini, el Mundial de Brasil està tenint un enorme seguiment. Per exemple, l'1 de juliol el Consell Pontifici per a les Comunicacions Socials va publicar a Twitter una vinyeta en què es podia veure com dos membres de la Guàrdia Suïssa mirant l'Argentina-Suïssa, mentre un malhumorat pontífex passava a l'esquena amb els braços creuats i amb una bufanda argentina sobre les espatlles. El Consell Pontifici per a la Cultura ha llançat la campanya "Pause for Peace" (Pausa per la pau) en què demana dur a terme uns instants de silenci durant la final de la Copa del Món per reivindicar la pau a l'Orient Mitjà.

A l'Argentina, es va utilitzar un sermó del Papa al Brasil, amb talls de veus trucats, per fer un anunci de cara al Mundial.

stats