HOQUEI PATINS
Esports27/04/2015

El Reus Deportiu deixa escapar la CERS als penals

Jordi Graell

IgualadaL’Sporting de Portugal es va proclamar ahir campió de la Copa de la CERS d’hoquei patins després d’empatar 2-2 i imposar-se a la tanda de penals al Reus Deportiu, en un partit disputat al pavelló Les Comes d’Igualada.

L’Sporting, que ja havia sigut botxí del Monbus Igualada a semifinals, es va avançar al minut 3 amb un gol afortunat de Tiago Losna, que va batre un Roger Molina que semblava que aturava el llançament però que va veure com la bola s’introduïa finalment al fons de la xarxa. Tot seguit Poka aconseguia anotar el segon gol, però els àrbitres van anul·lar el gol en xiular una falta en atac. Els portuguesos, amb el marcador a favor, se sentien molt còmodes i allargaven les possessions fins a provocar la passivitat davant un Reus que es mostrava impotent i que només trobava porteria a través de llançaments exteriors de Matías Platero i Marc Coy. Precisament Coy va ser l’autor de l’empat al minut 36, gràcies a un llançament ras i potent des de la frontal que va permetre al seu equip tornar a creure en les possibilitats d’endur-se el títol. Tot i que Coy va topar amb Angelo Girão en una falta directa, el cerdanyolenc també va ser decisiu per capgirar el resultat, ja que un xut seu des de mitja pista va ser desviat per Xavi Costa i va significar el 2-1.

Cargando
No hay anuncios

Veient-se per sota en el marcador, l’Sporting de Portugal es va obrir per tornar a restablir les taules i al Reus, tot i tenir opcions per anotar el tercer, li van aparèixer vells fantasmes de finals perdudes recentment en els últims instants, com la Copa del Rei a Oviedo i la Lliga Europea a Andorra. Finalment, a cinc minuts per al final del temps reglamentari, un xut aparentment inofensiu de Ricardo Figueira va picar contra la tanca de darrere de la porteria de Molina i João Pinto va ser el més llest caçant el refús per enviar el partit a la pròrroga.

Girão, l’heroi portuguès als penals

Cargando

A la pròrroga, tot i que els dos equips estaven a una falta de concedir una falta directa, els àrbitres no van xiular cap més acció a pilota aturada i els dos porters van evitar que hi hagués vencedor amb un gol d’or. El desenllaç es va produir a la tanda de penals, en què Angelo Girão es va convertir en l’heroi de l’Sporting aturant els llançaments de Xavi Costa, Xavi Rubio i Marc Coy, i només Joan Salvat va anotar per als reusencs. En canvi el conjunt lisboeta, tot i errar dos llançaments que Figueira va enviar fora i Pinto al pal, es va mostrar més encertat amb les dianes de Poka i Nico Fernández, que no havia jugat cap minut en tota la final four. D’aquesta manera, l’Sporting de Portugal va aconseguir la seva segona Copa de la CERS, trenta-un anys després de guanyar la primera.