FUTBOL INTERNACIONAL
Esports13/12/2012

L'equip visitant de la Copa Sudamericana denuncia que ha estat amenaçat al vestidor amb pistoles

El Tigre argentí no va voler tornar al camp després del descans i el Sao Paulo es va proclamar campió

Toni Padilla

BarcelonaEl Sao Paulo brasiler ha guanyat l'únic títol internacional que li faltava per guanyar, la Copa Sudamericana, després de derrotar per 2-0 el Tigre argentí a l'estadi de Morumbí en la final més polèmica en molts anys del futbol internacional. La final, molt violenta, es va escalfar quan els jugadors del modest equip argentí van recórrer a la violència per aturar un Sao Paulo millor. Al descans, amb gols de Lucas i Osvaldo, l'equip local ja guanyava per 2-0 després del 0-0 de l'anada.

El partit ja s'havia escalfat abans, ja que l'equip local no va deixar al visitant reconèixer el terreny de joc i l'autocar del Tigre va ser apedregat. Amb 2-0 al marcador, el visitant Gastón Diaz va donar un cop de colze a la cara del local Miranda, que va acabar sagnant. Al descans, el brasiler va recriminar l'acció a l'argentí i es va iniciar una picabaralla que va continuar a la zona de vestidors.

Cargando
No hay anuncios

Aquí les versions són diferents, però els fets són que el Tigre va denunciar haver rebut agressions per part de personal de seguretat i policia local. Segons els jugadors del Sao Paulo, els futbolistes argentins van intentar entrar al vestuari local i la seguretat ho va evitar contundentment. Segons el Tigre, la seguretat local els estava esperant i van arribar a posar una pistola al pit del jugador Galmarini. Segons el tècnic Gorosito, cinc jugadors del Tigre van ser agredits i van patir ferides, fet que els va portar a negar-se a tornar al terreny de joc.

Quan el Sao Paulo i l'àrbitre xilè Enrique Osses es disposaven a començar el segon temps, els delegats del Tigre van anunciar la negativa dels jugadors a continuar amb la trobada, al·legant que alguns futbolistes argentins havien estat agredits. Osses va donar un termini de cinc minuts, i davant l'intent fallit de reiniciar el compromís, el xilè va decretar el final anticipat del partit.