FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 13/12/2012

L'equip visitant de la Copa Sudamericana denuncia que ha estat amenaçat al vestidor amb pistoles

El Tigre argentí no va voler tornar al camp després del descans i el Sao Paulo es va proclamar campió

Toni Padilla
Els jugadors de Tigre surten del vestidor després de decidir que no jugarien la segona part

BarcelonaEl Sao Paulo brasiler ha guanyat l'únic títol internacional que li faltava per guanyar, la Copa Sudamericana, després de derrotar per 2-0 el Tigre argentí a l'estadi de Morumbí en la final més polèmica en molts anys del futbol internacional. La final, molt violenta, es va escalfar quan els jugadors del modest equip argentí van recórrer a la violència per aturar un Sao Paulo millor. Al descans, amb gols de Lucas i Osvaldo, l'equip local ja guanyava per 2-0 després del 0-0 de l'anada.

El partit ja s'havia escalfat abans, ja que l'equip local no va deixar al visitant reconèixer el terreny de joc i l'autocar del Tigre va ser apedregat. Amb 2-0 al marcador, el visitant Gastón Diaz va donar un cop de colze a la cara del local Miranda, que va acabar sagnant. Al descans, el brasiler va recriminar l'acció a l'argentí i es va iniciar una picabaralla que va continuar a la zona de vestidors.

Aquí les versions són diferents, però els fets són que el Tigre va denunciar haver rebut agressions per part de personal de seguretat i policia local. Segons els jugadors del Sao Paulo, els futbolistes argentins van intentar entrar al vestuari local i la seguretat ho va evitar contundentment. Segons el Tigre, la seguretat local els estava esperant i van arribar a posar una pistola al pit del jugador Galmarini. Segons el tècnic Gorosito, cinc jugadors del Tigre van ser agredits i van patir ferides, fet que els va portar a negar-se a tornar al terreny de joc.

Quan el Sao Paulo i l'àrbitre xilè Enrique Osses es disposaven a començar el segon temps, els delegats del Tigre van anunciar la negativa dels jugadors a continuar amb la trobada, al·legant que alguns futbolistes argentins havien estat agredits. Osses va donar un termini de cinc minuts, i davant l'intent fallit de reiniciar el compromís, el xilè va decretar el final anticipat del partit.