Cinc propostes per Cap d’Any

L’última nit del 2016 cau enguany en ple cap de setmana, una oportunitat ideal per celebrar la vetllada amb una escapada a algun hotel: n’hi ha de tots els preus i per a tots els gustos

Joan Callarissa
15/12/2016

BarcelonaUna nit electrònica, de circ i gastronomia

Les parelles i grups d’amics que tinguin ganes de canviar d’any amb una nit intensa tenen una cita amb l’ Hotel W de Barcelona, que enguany no es queda curt en aquest sentit. A la sala més gran de l’hotel, la Great Room, s’hi celebra el Circo Beat, una festa plena d’artistes de circ que faran d’aquesta sala de més de 1.000 metres quadrats i vistes al mar l’epicentre de l’edifici. Degustar els aperitius, tres plats, postres, maridatge, el raïm i veure des d’allà els focs artificials costa 390 euros. Destaca del menú el llamàntol amb tomàquet groc i gelée de cava. Amb tota la qualitat gastronòmica però amb més calma, l’hotel també ofereix el sopar del Bravo24, restaurant capitanejat per Carles Abellán. Aperitius, cinc plats, postres, raïm, maridatge i focs artificials des de la terrassa surt per 360 euros per persona. El consomé d’or amb caviar iranià és un dels plats més exquisits del menú.

Però no tot s’acaba després de sopar, ja que sense sortir de l’hotel es pot arribar fins a l’hora de veure sortir el sol el dia 1. Al W Lounge els DJ residents de l’hotel punxaran la seva electrònica avantguardista fins a les cinc de la matinada. L’entrada costa 50 euros i inclou dues consumicions. A l’ Eclipse Bar, a la planta 26, hi haurà dues festes paral·leles que duraran fins a les sis del matí. S’hi pot entrar per 100 euros amb dos tiquets. El preu mínim de la nit a l’hotel és de 400 euros.

Cargando
No hay anuncios

Amb els petits i amb Beach Boys

Cargando
No hay anuncios

El Martinhal Cascais Family Hotel es presenta com un destí ideal per escapar-se amb tota la família per la seva versatilitat. Per una banda, compta amb l’atractiu d’estar situat a 20 minuts de Lisboa, cosa que permet escapar-s’hi molt còmodament. Per l’altra, també compta amb un grapat d’atractius per a tots aquells que vulguin passar les hores allà mateix, envoltats de natura i amb els ulls posats a l’Atlàntic, el protagonista del municipi de Cascais, a Portugal.

El paquet familiar de dues nits -que inclou esmorzar bufet, sopar el 30 de desembre, el sopar de Cap d’Any i el dinar de l’1 de gener per a dos adults i dos nens- té un preu des de 692 euros. La nit del 31, després de sopar, l’hotel ofereix una festa inspirada amb els Beach Boys fent un homenatge al sobrenom d’aquesta zona de Portugal, coneguda com la Califòrnia europea. Els nens tindran la seva particular festa en una àrea especial per a ells. Després de la mitjanit, a l’hotel se serveix caldo verde, un plat típic dels Cap d’Any portuguesos perquè s’associa a aquesta sopa -i a qui en menja- bons auguris per a l’any nou. La costa d’Estoril ofereix una de les zones residencials més valorades d’Europa, amb llargues platges com les de Guincho o Maças, boscos de pins i camps de golf. El grup Martinhal és conegut dins del sector amb les etiquetes family friendly i també baby friendly.

Cargando
No hay anuncios

En un hotel ecològic i en un parc natural

En moltes ocasions s’associa el Cap d’Any a festa i enrenou. Tot i això, no totes les propostes són així. Ans al contrari. Algunes com la de l’ Hotel Algadir de Poblenou del Delta són exactament el concepte oposat, ja que l’establiment té només onze habitacions i està situat al mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Cargando
No hay anuncios

Per al dia 31 de desembre proposen un paquet que inclou l’allotjament, el sopar, una petita festa posterior i l’esmorzar de l’endemà per 270 euros la parella. Per acomiadar el 2016, la cuina de l’hotel ha dissenyat un àpat basat en receptes del territori però que incorporen ingredients procedents d’altres zones del món, com la quinoa o la tòfona. Del menú destaquen els bunyols de bacallà i les croquetes d’ànec del Delta, la quinoa amb cruixent de llagostí, les minihamburgueses d’ànec de la desembocadura o la galtera de vedella amb cremós de patata trufada. El menú inclou vins i cava.

L’hotel, el primer de tot Catalunya que va rebre el segell ecològic europeu, està envoltat per camps d’arròs i, enguany, ha rebut el premi BIB Gourmand de la Guia Michelin. És al costat de Sant Carles de la Ràpita, de la punta de la Banya, així com de les llacunes de l’Encanyissada i la Tancada. L’hotel, de tres estrelles i regentat per una família del poble, destaca entre els interessats pel cicloturisme i l’ornitologia.

Cargando
No hay anuncios

Una estada gormanda enmig de la neu

Cargando
No hay anuncios

L’ Hotel Casa Irene, a Arties, permet als seus clients gaudir d’un paisatge plenament hivernal, a només sis quilòmetres de Baqueira Beret, acompanyant-lo d’una zona termal amb piscina climatitzada, hammam i jacuzzi des dels quals es pot carregar piles per a l’última nit del 2016. Per Cap d’Any aquest establiment familiar proposa un menú basat en carn i peix que surt per 155 euros per persona. Del menú destaquen el parmentier d’espardenyes, el llobarro a l’oli de tòfona i el chateaubriand de vedella ecològica i crema Perigourdine. L’ Estones de Mishima, el millor garnatxa en barrica del 2016, és una de les begudes previstes. Amb només 22 habitacions, l’hotel ofereix només el raïm de Cap d’Any, cosa que permet que els clients puguin gaudir de la neu des de ben aviat el dia 1. Té un servei de transport gratuït fins a les pistes, prèvia reserva. La nit surt per 70 euros.

Vuit piscines i un temps primaveral

Cargando
No hay anuncios

Viatjar per canviar d’any en un lloc diferent sol ser un proposta apetitosa, però si a sobre el clima és propici en el destí, el pla encara resulta més atractiu. Aquest és el cas del Resort Rubicón Palace de la zona sud de Lanzarote, un quatre estrelles amb vuit piscines (tres de climatitzades) que inclou un petit parc aquàtic i un spa. Mentre els nens es queden gaudint de l’eterna primavera de les illes Canàries a l’exterior amb activitats dirigides per a ells, els adults es poden fer tractaments o relaxar-se al circuit de talassoteràpia. Per a la nit de Cap d’Any proposen un gran bufet de gala amb música en viu que va acompanyat de la retransmissió de les campanades, d’un castell de focs i de festa a la discoteca de l’hotel. El mateix dissabte també organitzen una barbacoa comunitària al seu jardí. El sopar surt per 175 euros per persona.