L'estiu al plat

Sopa freda de tomàquet i oli d'alfàbrega

El cuiner Raimon Braun, del restaurant Hispània, d'Arenys de Mar, explica com preparar-la a casa

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg de tomàquet
  • 2 cebes
  • 1 carabassó
  • 1 branca i ½ d’api
  • 2 litres d’aigua mineral
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal gruixuda
  • Pebre
  • Sucre
  • Pa
Cargando
No hay anuncios

Per a l’oli d’alfàbrega

  • Oli d’oliva verge extra
  • Alfàbrega
Cargando
No hay anuncios

Elaboració

  1. Per començar, talleu la ceba i sofregiu-la en una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra. Tot seguit poseu-hi el carabassó i l’api. Saleu-los.
  2. Quan estiguin cuits, poseu-hi el tomàquet, tallat, i cuineu-los amanits amb sal, sucre i pebre negre.
  3. Un cop tingueu tots els ingredients cuits, tireu-hi aigua i remeneu-ho. Ho heu de portar a ebullició.
  4. Quan arrenqui el bull, compteu uns cinc minuts. Rectifiqueu-ho de sal i apagueu el foc.
  5. Quan estigui tebi, bateu-ho amb l’ajut de la batedora elèctrica i tot seguit coleu-ho pel colador xinès fins que aconseguiu una textura fina. Reserveu-ho.
  6. Mentrestant, prepareu l’oli d’alfàbrega. Tritureu l’oli amb les fulles d’alfàbrega. Quan ho tingueu ben batut, reserveu-ho.
  7. En una paella a part, amb un raig d’oli d’oliva, fregiu pa, tallat a daus. El pa ha de ser fregit i posat a la sopa just abans de menjar.
  8. Per acabar el plat, en un bol blanc aboqueu-hi la sopa, després hi tireu un raig d’oli d’oliva d’alfàbrega, que hi aportarà un toc verd, i per últim els daus de pa fregit, el toc cruixent.
Cargando
No hay anuncios

Consell

Aquesta recepta és ideal per preparar un dia i menjar-se-la l’endemà, perquè així la podreu desar a la nevera i serà ben freda. De fet, el consell imprescindible és que us la mengeu freda. L’única prevenció és el pa fregit, que sí que ha de ser fet i menjat al moment si el voleu per damunt de la crema.

Cargando
No hay anuncios

Per continuar, feu servir els tomàquets madurs, aquells que potser tenen un aspecte que no faríeu servir per a les amanides. A la sopa aportaran un gust ben bo.