Internacional 14/03/2013

Maduro diu que és "bastant difícil" que Chávez pugui ser embalsamat

La decisió d'embalsamar el cos del comandant es complica perquè segons científics russos i alemanys s'hauria d'haver iniciat abans

Efe
1 min
Ciutadans davant el fèretre de Chávez / EFE

CaracasEl president "encarregat" de Veneçuela, Nicolás Maduro, va afirmar dimecres que serà "bastant difícil" que el cos del president difunt Hugo Chávez sigui embalsamat, perquè els preparatius s'haurien d'haver iniciat abans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Maduro ha assegurat que s'està en "ple procés" i que per això van arribar científics russos i alemanys al país, però que té "la responsabilitat màxima d'informar sobre aquests passos". "Volem dir-ho responsablement al nostre poble, perquè sapiguem que de sobte no es pot", ha afegit Maduro.

El president va assenyalar que aquesta decisió d'embalsamar-lo va ser "producte de l'amor" i de les idees formulades per alguns dels mandataris que van assistir divendres passat al funeral de Chávez i per integrants de la direcció politicomilitar de la revolució.

El passat 7 de març, dos dies després que el comandant morís, Maduro va anunciar que el destí del cos d'Hugo Chávez seria una urna de vidre on romandrà embalsamat "eternament" perquè els seus seguidors el puguin veure.

Maduro va assenyalar llavors que el cos seria portat al Museu de la Revolució, a l'oest de Caracas, com a primera parada en el seu viatge cap al mausoleu que albergarà definitivament les seves restes.

No obstant això, seguidors de Chávez i dirigents del seu partit havien plantejat la possibilitat que Chávez fos portat al panteó nacional on reposen les restes de Simón Bolívar.

stats