Israel deté cent persones acusades de terrorisme a l'hospital atacat de la Franja de Gaza

L'exèrcit israelià ha dut a terme l'operació a la Franja de Gaza de manera "precisa i limitada", segons el cos armat

ARA
1 min
Soldats israelians a la franja de Gaza.

BarcelonaL'operació militar d'Israel a l'hospital Nasser en la seva ofensiva a la Franja de Gaza ha comportat un centenar de persones detingudes. Segons ha anunciat l'exèrcit israelià aquest dissabte a través d'un comunicat, l'arrest s'ha produït sota l'acusació de desenvolupar una "activitat terrorista". De fet, parlen de l'existència d'una cèl·lula activa en la localitat. L'assalt del centre de salut, a la ciutat del sud de la Franja de Jan Yunis, es va produir dijous, després de prop d'un mes de setge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La nota militar sosté que aquesta és una "operació precisa i limitada" contra Hamàs dins de l'hospital. "Està basada en informacions dels serveis d'intel·ligència", argumenta l'armada. El mateix exèrcit ha reconegut que dins l'hospital haurien mort diverses persones acusades de terroristes, sense determinar l'abast de les víctimes mortals. La justificació que fa servir Israel són les armes i artefactes explosius que diuen haver-hi trobat, que confirmarien les seves tesis.

El ministeri de Sanitat de Gaza, en mans de Hamàs, sosté que Israel manté detingut a un gran nombre de personal mèdic, pacients i desplaçats en l'edifici de maternitat, que estan sent interrogats "en condicions infrahumanes". A més, afirma que cinc metges i 120 pacients estan retinguts en l'antic edifici del centre als qui, suposadament, ha deixat sense electricitat, aigua, menjar ni oxigen. De fet, aquest divendres va denunciar que l'exèrcit israelià va impedir l'entrada d'un comboi d'ajuda de l'Organització Mundial de la Salut.

stats