Internacional19/06/2013

Almenys 15 morts en un atac contra la seu de l'ONU a Somàlia

18 persones més han resultat ferides després d'un assalt de la milícia integrista Al-Shabab, vinculada a Al-Qaida

Efe

Mogadiscio P { margin-bottom: 0.21cm; } Almenys 15 persones han mort i 18 més han resultat ferides després d'un atac de la milícia integrista Al-Shabab a la seu de l'ONU a la capital del país, Mogadiscio.

Inscriu-te a la newsletter Uau, quina flipada!El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministre d'Interior de Somàlia, Abdikarim Guled, ha precisat que entre les víctimes mortals hi ha 4 treballadors estrangers, 4 guàrdies de seguretat i 7 assaltants d'Al-Shabab. Els ferits són civils que passaven a prop de l'edifici i policies.

Cargando
No hay anuncios

Les tropes de la Missió de la Unió Africana a Somàlia (AMISOM) han assegurat que han recuperat el control del recinte de l'ONU, que primer hauria estat atacat al migdia per un cotxe bomba i després mitjançant un assalt per part dels milicians.

El representant especial de la Unió Africana a Somàlia, Mahamat Saleh, ha lamentat i ha rebutjat l'atac terrorista a la capital del país: “Aquests atacs només van dirigits a interrompre la voluntat del poble somali per recuperar-se d'anys de violència a Somàlia, i no impediran els nostres esforços col·lectius per seguir recolzant als somalis en la reconstrucció del seu país."

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, en un missatge difós al Twitter, la milícia Al-Shabab ha considerat l'ONU com “un mercader de mort i una força satànica del mal amb un llarg i vergonyós historial de difusió de pobresa, dependència i descrèdit”.

Al-Shabab, que el mes de febrer passat va anunciar la seva unió a Al-Qaida, lluita per instaurar a Somàlia un estat islàmic de caire wahabí, una branca de l'islamisme Sunnita.

Cargando
No hay anuncios

Les forces aliades formades per l'Exèrcit de Somàlia, les Forces Armades d'Etiòpia i diferents milícies a favor del govern, lluiten contra Al-Shaab, que encara controla bona part del centre i el sud de Somàlia.

Somàlia està en estat de guerra des de l'any 1991, quan el dictador Mohamed Siad Barré va ser derrocat i el país va quedar sense un govern efectiu, fet que va provocar que zones del país quedessin en mans de milícies radicals islàmiques, diferents clans i delinqüents armats.