Internacional 16/02/2014

Participants d'una cadena humana a Veneçuela tuitegen fotos de la Via Catalana

La imatge s'ha fet viral fins que els usuaris han advertit que no es corresponia a la mobilització contra el govern de Maduro

Ara
1 min

BarcelonaPolèmica a Veneçuela per l'ús d'una foto de la Via Catalana en una cadena humana de suport als estudiants detinguts dimecres passat per protestar contra el govern de Maduro. La mobilització s'ha fet a San Cristóbal, capital de l'estat de Táchira, a l'oest del país. Desenes de persones s'han agafat les mans en solidaritat amb els estudiants detinguts.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cas és que algun participant ha penjat a Twitter una foto de la Via Catalana on es veu una carretera llarga plena de gent i ha tuitejat que aquella foto era de Táchira. La xarxa de periodisme ciutadà Reporte Ya l'ha retuitejat i la foto s'ha fet viral. La imatge de la Via Catalana del passat Onze de Setembre és inconfusible perquè es veuen tots els participants amb samarretes grogues, i alguns amb senyeres i tot.

L'origen de l'error podria ser en un usuari que ahir va fer un tuit amb la foto catalana que pronosticant "com es veuria" al cap d'unes hores la cadena veneçolana.

stats