El TSJC ajorna la declaració de l'exnúmero 2 d'Economia, Josep Maria Jové, fins a finals de març

La seva defensa havia demanat que declarés un cop acabat el judici del Suprem

Montse Riart
1 min
Josep Maria Jové i Lluís Salvadó,  la sortida de la ciutat de la Justícia

BarcelonaUn dels noms que més està sortint al judici per rebel·lió que s'està celebrant al Tribunal Suprem és el de Josep Maria Jové, l'exnúmero dos d'Economia. No està assegut al banc dels acusats però la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat es refereixen contínuament a les anotacions de la seva agenda com una de les proves de la "concertació" dels processats. A Jové l'investigaven al jutjat d'instrucció número 13, però per la seva condició d'aforat ha passat a mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que l'havia citat a declarar l'1 de març. Ara, però, el TSJC ha ajornat la seva compareixença fins al 25 de març.

De fet, la defensa de Jové, que exerceix el mateix advocat que porta la d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu van den Eynde, havia demanat que Jové no declarés almenys fins que s'acabés el judici del Suprem, però el TSJC ho ha desestimat.

Van den Eynde argumentava que era molt difícil compatibilitzar la defensa de Junqueras i Romeva al Suprem amb la de Jové al TSJC amb els dos procediments en marxa, però el tribunal no ho veu igual. Diu que el lletrat coneix perfectament les dues causes i recorda que el Suprem només ha habilitat tres dies de judici.

La resolució, però, no té en compte –perquè és anterior– la decisió anunciada pel president de la sala del Suprem, Manuel Marchena, d'aquest dimecres al matí, quan ha habilitat alguns dilluns per celebrar el judici, entre ells el 25 de març, per quan està fixada la declaració de Jové.

stats