Els Larkin, els nous Durrell de Filmin

La plataforma estrena la sèrie britànica que adapta 'The darling buds of May', la saga literaria d'H.E. Bates

3 min
La nombrosa família Larkin

Les sèries que es converteixen en un lloc feliç per als espectadors són difícils de trobar. Una de les que sempre venen al cap quan es vol recomanar una ficció acollidora és Els Durrell, la sèrie britànica que es pot veure tant a Filmin com a Movistar+ i RTVE.es (aquí de manera gratuïta). Seguint el rastre d'aquesta popular comèdia, Filmin estrena demà Los Larkin, una oda a la vida rural anglesa protagonitzada per una família de classe obrera dels anys 50, un punt de partida que recorda un altre dels èxits de la plataforma, Totes les bèsties petites i grosses. La nova ficció, que compta amb el guionista d'Els Durrell, Simon Nye, és una adaptació de la saga literària The darling buds of May, d'H.E. Bates.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els protagonistes de la sèrie són Pop (Bradley Walsh) i Ma (Joanna Scanlan) Larkin, una parella que viu al camp, al comtat de Kent, i que lluita per tirar endavant els seus sis fills amb la feina de la seva granja. La gran de la família és la Mariette, una noia que té una corrua de pretendents però que només vol viatjar a París. Un dels personatges que cauran rendits als seus peus és el Cedric, un comptable que s'instal·la a viure amb els Larkin. La Mariette està interpretada per Sabrina Bartlett, que va tenir un paper secundari a l'èxit Los Bridgerton, on interpretava l'amant de l'Anthony, mentre que l'actor Tok Stephen donarà vida al Cedric.

Una revisió amb una mirada moderna

Tot i tractar-se d'una sèrie d'època, el seu guionista creu que la història té lliçons per al moment actual. "En un moment en què tots estem pendents de què diem i com ho diem, els Larkin són esperits lliures que viuen segons les seves pròpies normes i valors. Al Pop no li preocupa el que la gent pugui pensar d'ell", remarca Nye. Abans de l'estrena al Regne Unit, el guionista es mostrava convençut que els espectadors disfrutarien al poder transportar-se a una època més "temerària". La saga d'H.E. Bates comprèn un total de sis llibres, però la sèrie que estrena Filmin, que s'ha rodat en escenaris naturals de Kent, cobreix el primer volum i afegeix noves històries.

"És una sèrie sobre els grans valors familiars. Cada episodi ens fa tornar a aquells temps en què la rapidesa i la impaciència d'avui dia no existien. No hi havia mòbils ni internet, i crec que podem aprendre moltes coses d'una família com els Larkin", explica l'actor Bradley Walsh, que interpreta el Pop.

Malgrat que ha rebut crítiques per alguns errors de caràcter històric, Los Larkin ha reunit una mitjana de quatre milions d'espectadors per capítol al Regne Unit, unes dades que han fet que la privada ITV li encarregués el tradicional episodi especial de Nadal i una segona temporada.

No és la primera vegada que l'obra de Bates té adaptació televisiva. The darling buds of May ja va ser portada a la petita pantalla a principis dels anys 90 amb una sèrie de tres temporades. Tot i que aquí no es va poder veure, en la ficció apareixia una actriu que anys més tard es va fer coneguda arreu del món: Catherine Zeta-Jones, que interpretava el paper de la Mariette. La sèrie la va convertir en una cara molt popular a Anglaterra, tal com ella va reconèixer més tard. "Literalment, amb una hora de televisió la meva vida va canviar per sempre. No podia anar enlloc".

stats