Bon dia 28/04/2023

Com a Barcelona, enlloc

2 min

L’espectacle d’aquest cap de setmana és gran, és enorme, és com una d’aquelles nines russes de fusta que es guarden dins d'una nina més gran.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Em refereixo al concert de Bruce Springsteen, tema que dins porta els que l’adoren i els que estan fins al capdamunt dels que l’adoren, que dins porta la companyia dels Obama i dels Spielberg, que dins porta la crítica d’haver anat al MOCO però no al Picasso, que dins porta el seguiment dels mitjans minut a minut, que dins porta la crítica del seguiment minut a minut, que dins porta entrevistes amb els cuiners que els van servir el sopar, que dins porten els que estan a favor de tot i els que després de devorar la notícia s’emprenyen i dicten sentència: això és provincià.

Doncs a mi em sembla una excel·lent notícia que un cantant com Springsteen vingui a Barcelona i que digui que fa anys que s’hi troba a gust (ja va passar amb Woody Allen) i que la ciutat tingui prou cartell mundial perquè dos amics que són celebritats mundials hagin vingut. I que, gràcies a la recomanació d’un jove empresari del vi, ahir els servissin per dinar un Priorat: el Mas de la Rosa del celler Vall Llach.

Que tots plegats, els fans i la premsa, som uns pesats? Sí, però què no és pesat avui en dia, en què les xarxes han aconseguit que ens hàgim de posar a favor i en contra de tot, en comptes de mirar-nos les coses amb una mica de distància i benvolença?

No cal que ens discutim per tot, ni que tot ens faci ràbia. Ens assemblem a allò que deia Cruyff dels holandesos: “De vegades no som un poble gaire simpàtic. I jo soc un producte d’aquest poble: si necessites algú per rondinar sobre alguna cosa, truca’m!”

Per cert, dilluns la Filharmònica de Berlín i l’Orfeó Català interpretaran la Missa de la coronació de Mozart a la Sagrada Família. I la vida continuarà.

Antoni Bassas és periodista
stats