País Valencià 17/05/2017

Ciutadans proposa reformar l'Estatut valencià per suprimir els aforaments

El grup parlamentari reclama el suport de la resta de formacions i, així, comprovar "quines aposten per la regeneració i quines no"

Acn
1 min
La portaveu de Ciutadans, Carmen Sánchez, durant la conferència de premsa.

ValènciaEl grup parlamentari Ciutadans a les Corts Valencianes ha registrat una proposició de llei per reformar l'Estatut i suprimir els aforaments. Així ho ha donat a conèixer en una conferència de premsa la síndica del grup, Mari Carmen Sánchez, que ha defensat la mesura perquè l'aforament és "una figura sense sentit en l'actualitat i cal suprimir-la per combatre la corrupció política".

Sánchez ha assegurat que "eliminar els aforaments és fonamental per fer un pas més en la regeneració política”, i ha afegit que l'aforament va néixer en un moment en el qual calia garantir que els càrrecs electes i els membres de l'executiu tinguessin assegurat el seu dret a la llibertat d'expressió, però “avui aquest dret està garantit i la figura de l'aforat manca de sentit, ja que els jutjats ordinaris són absolutament imparcials".

La portaveu de Ciutadans ha reclamat el suport de la resta de grups polítics i ha afegit que és "el moment d'obrir el debat i veure quins partits aposten per la regeneració i quins no".

stats