País Valencià 03/12/2012

Tres menors resulten ferits en caure el sostre d'uralita d'un institut a la localitat valenciana d'Alzira

La conselleria d'Educació assegura que els tres alumnes de jardineria han pujat al sostre per treure'n una planta enfiladissa

Efe
2 min

ValènciaTres alumnes han resultat ferits en enfonsar-se un sostre d'uralita a l'institut Rei Jaume I de la localitat valenciana d'Alzira. Segons fonts del Consorci de Bombers de València, l'avís ha arribat a les 13.37 hores, i fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat també una unitat del Servei d'Atenció Mèdica d'Urgència (SAMU) per atendre els tres menors ferits.

La conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana ha estat l'encarregada d'explicar les circumstàncies del sinistre, que s'ha produït després que els tres alumnes ferits han pujat a la teulada. Fonts del departament d'Educació han explicat a EFE que els alumnes, de 15 i 16 anys i estudiants d'un mòdul de jardineria, han pujat a dalt de la caseta d'un transformador que hi havia al pati.

La teulada no ha pogut suportar el pes dels tres nois, i s'ha enfonsat. Això ha provocat que els menors caiguessin des d'una altura de tres metres, segons les mateixes fonts. D'altra banda, els bombers han assenyalat que els alumnes del mòdul de jardineria s'hi han enfilat per poder treure'n una planta enfiladissa.

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha estat l'encarregat d'informar de les lessions dels tres alumnes ferits. Fonts del CICU han informat a EFE que un menor de 15 anys té una fractura a l'húmer, al cúbit i al radi i contusions, i el seu pronòstic és reservat. Un dels frerits de 16 anys presenta ferides a la cara i al crani, mentre que l'altre té contusions i una fractura d'avantbraç. Cap dels dos, però, es troba en estat greu.

Els bombers dels parcs d'Alzira (Ribera Alta) i Cullera (Ribera Baixa) treballen a la zona per evitar el risc de la toxicitat de la pols en suspensió i les fibres d'amiant que componen la uralita, i per aquest motiu han mullat tota la zona.

stats