País Valencià 19/04/2013

La manifestació de la diada del 25 d'abril reivindicarà un finançament just per al País Valencià

La marxa ciutadana convocada per Acció Cultural se celebrarà el dissabte 27 i demanarà al govern valencià "fets" per aconseguir una millora del finançament

Ara
2 min

ValènciaLa manifestació de la diada del 25 d'abril, commemoració de la derrota de les tropes de l'arxiduc Carles d'Àustria a mans de l'exèrcit de Felip V a Almansa l'any 1707, tindrà enguany com a lema 'Per un finançament just per al País Valencià', segons que ha informat en un comunicat la principal entitat convocant, Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Enguany, la tradicional marxa reivindicativa, que se celebrarà el dissabte 27 d'abril a les 18.00 hores i partirà de la plaça Sant Agustí de València, comptarà amb el suport dels sindicats CCOO, UGT i Intersindical Valenciana així com el de les plataformes Cimera Social, Plataforma per la llei de la dependència, Comissió Cívica pel Retorn de la Fe a Campanar i Mildenou-Plataforma d'Afectats per l'ERO de RTVV, entre altres.

Segons explica ACPV, els suport dels sindicats ve motivat per la situació excepcional de crisi econòmica que pateix el País Valencià. Una crisi que per als convocants "presenta les pitjors xifres" en el territori valencià, com demostren els índexs del "creixement de l'atur, destrucció de l'economia productiva, situació de fallida tècnica de l'administració, desaparició del sistema financer propi i la progressiva erosió de la cohesió social, base de qualsevol projecte de país".

Tots plegats denuncien la "mala gestió" dels darrers governs valencians i els casos de corrupció que impliquen nombrosos càrrecs públics. Tot i això, remarquen que amb una bona gestió i el final de la corrupció no n'hi haurà prou per créixer si no hi ha una millora substancial del finançament.

El comunicat aprofita per denunciar el dèficit fiscal que viu el País Valencià, atès que, tot i estar per sota de la mitjana de la renda estatal, paga més del que rep. Per això, assenyalen els convocants, "cal crear una dinàmica social a favor d'un finançament just".

Les entitats que signen el manifest exigeixen al govern valencià "fets" que demostrin que comparteixen aquesta reivindicació perquè, en la seva opinió, "sense pressió social no es podrà canviar el model de finançament". En aquest sentit, ACPV ofereix a la Generalitat Valenciana l'oportunitat d'obrir un diàleg públic i conjunt amb els sindicats i les plataformes socials "per pactar la coordinació d'una dinàmica de pressió social i institucional a favor dels interessos de tots els valencians".

La diada commemorativa del 25 d'abril acabarà amb el també tradicional concert que des de fa anys se celebra a l'Auditori de Burjassot. Enguany, el cantant basc Fermin Muguruza i els grups valencians At Versaris i Orxata Sound System posaran música a la jornada reivindicativa.

stats