La querella argentina contra els crims del franquisme incorporarà 560 denúncies d'afusellaments al País Valencià

Només al cementeri de Paterna hi ha localitzades 55 fosses amb els cossos de 2.238 víctimes

L'associació Acció Ciutadana contra la Impunitat del Franquisme incorporarà a la querella argentina contra els crims del franquisme que dirigeix la magistrada Maria Servini 560 denúncies interposades pels familiars de les víctimes afusellades al cementiri de Paterna. Així s'ha anunciat avui en una conferència de premsa celebrada a València que s'ha completat aquesta tarda amb una concentració a la plaça de la Mare de Déu dels Desemparats.

La mesura es durà a terme aquest dimecres a l'ambaixada de l'Argentina a Madrid, i a la tarda tindrà lloc un acte al Congrés de Diputats per reivindicar la memòria de les víctimes de la dictadura espanyola i reclamar justícia. 

La iniciativa celebrada avui a València coincideix amb la celebració del 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, un fet que ha destacat Aradia Ruiz, membre d'Acció Ciutadana contra la Impunitat del Franquisme, que ha subratllat que "els drets humans no es negocien".

Al cementiri de Paterna, una localitat que s’alça en un petit turó a tocar de la ciutat de València, hi ha localitzades 55 fosses comunes que amaguen els cossos de 2.238 afusellats per la repressió franquista.