País Valencià 17/06/2022

Un incendi forestal obliga a desallotjar habitatges a la localitat valenciana de Caudiel

El foc s'ha iniciat al costat de les vies del tren que uneix Sagunt amb Terol

Daniel Martín
1 min
L'incendi forestal declarat al municipi valencià de Caudiel avançant cap als habitatges.

ValènciaUn incendi forestal declarat aquest divendres a la localitat valenciana de Caudiel (Alt Palància) ha obligat a desallotjar la primera línia d'habitatges de la localitat per la seva proximitat al foc. Pel mateix motiu, s'ha tallat la carretera que connecta Caudiel amb el municipi veí de Montanejos.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha declarat el nivell 2 d'emergència, que s'aprova quan un incendi pot afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal. L'expansió del foc s'ha vist afavorida per les temperatures de prop de 40 graus i la baixa humitat que ha generat l'onada de calor que afecta tota la península.

En total, nou mitjans aeris i nombrosos mitjans terrestres treballen en l'extinció de l'incendi, que s'ha iniciat al costat de les vies del tren que uneix la ciutat de Sagunt (Camp de Morvedre) amb Terol, la qual cosa ha obligat a tallar la circulació dels combois entre Sogorb i Barraques. De la mateixa forma, s'hi ha mobilitzat la Unitat Militar d'Emergències (UME), i el lloc de comandament avançat s'ha establert al camp de futbol de Caudiel. 

stats