País Valencià 15/05/2013

El PP vetarà avui totes les iniciatives parlamentàries que portin el nom 'País Valencià'

"Volem que quan es parli de la nostra regió es parli de la Comunitat Valenciana, quan es refereixin a la nostra llengua li diguin valencià i a la nostra bandera, la senyera", diuen els populars valencians

Acn
2 min

ValènciaLes Corts Valencianes debaten aquest dimecres una iniciativa del PP valencià que, entre altres coses, proposa vetar totes les iniciatives parlamentàries que duguin el nom 'País Valencià' per referir-se al territori, nom d'ús habitual entre els grups de l'oposició. Aquesta iniciativa parlamentària ja va ser anunciada pel PP el passat mes d'octubre de 2012 però fins ara no havia sigut inclosa en cap ple del Parlament valencià.

Segons va anunciar el viceportaveu popular al Parlament valencià, Rafael Maluenda, la iniciativa respon a una declaració institucional de l'Ajuntament de Barcelona del juny de 2012 que es referia als Països Catalans, incloent-hi el País Valencià.

Maluenda ha afegit que la proposta "no pretén reobrir un debat que ja està tancat i que va guanyar el poble valencià, tal com està plasmat en el nostre Estatut", sinó que el PP vol que "quan es parli de la nostra regió es parli de la Comunitat Valenciana, quan es refereixin a la nostra llengua li diguin valencià i a la nostra bandera, la senyera", ha dit Maluenda, que serà el defensor de la iniciativa a les Corts Valencianes.

Per la seva banda, el portaveu del PP, Jorge Bellver, assegura que aquesta proposta respon a una "ingerència en les nostres senyes d'identitat". Bellver recorda que els dos pronunciaments de les Corts Valencianes en relació amb el terme han sigut motivades per declaracions institucionals com la del Parlament de Catalunya o de l'Ajuntament de Barcelona.

Sobre les crítiques de l'oposició, fonamentades en el fet que en temps d'alta desocupació el PP busca el conflicte identitari, Jorge Bellver defensa que el 99% de les iniciatives parlamentàries dels populars estan relacionades amb l'atur i l'ocupació. Per contra, el síndic popular critica la gran quantitat de peticions de comissions d'investigació per part de l'oposició, de qui ha dit que busca paralitzar l'activitat parlamentària.

stats