País Valencià 26/07/2012

L'Institut Ramon Llull i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua signen el seu primer conveni de col·laboració

Finançaran tres lectorats valencians a les universitats de Cambridge, Torí i Amiens davant l'eliminació de la partida pressupostària del govern valencià

Salvador Almenar
1 min

ValènciaLa signatura d'un conveni per finançar lectorats de llengua i cultura catalana en tres universitats europees s'ha convertit en una fita històrica. La raó és que les dues entitats col·laboradores són l'Institut Ramon Llull (IRL) i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), que amb aquest projecte formalitzen el seu primer acord. Amb aquest conveni, es garanteix la presència de tres lectorats valencians a les prestigioses universitats de Cambridge, Torí i Amiens.

L'eliminació de la partida pressupostària que la Generalitat Valenciana destinava a aquest projecte ha propiciat l'acord entre les dues entitats, atès que l'acadèmia valenciana necessitava trobar algú que cofinançara el projecte. També participen en el conveni la Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló. El programa dels lectorats també comporta la formació i l'assessorament del professorat, el programa d'activitats acadèmiques i culturals i la formació lingüística per als estudiants d'intercanvi.

Tant el president de l'institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, com el de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, han coincidit a assenyalar aquest conveni "com el principi d'una fructífera relació de col·laboració". Villatoro, a més, ha destacat el significat simbòlic d'aquesta reunió, que certifica, en la seua opinió, "que ambdós estem parlant de la mateixa llengua".

stats